Bir çift gözün söyledikleri | " /> Bir çift gözün söyledikleri | "/>

En Sıcak Konular

Kanlı koltuğa genç vâris: Bir çift gözün söyledikleri

31 Aralık 2007 13:43 tsi
Kanlı koltuğa genç vâris: Bir çift gözün söyledikleri Pakistan'da hafta içi bir suikaste kurban giden eski Başbakan Benazir Butto'nun lideri olduğu Pakistan Halkın Partisi'nin (PPP) başkanlık koltuğuna oğlu Bilawal Butto geçti. Bugün toplanan PPP yönetimi, Butto'nun oğlu Bilawal'i partinin Başkanı, eşi

Butto'nun evinin bulunduğu Naudero kasabasında bugün toplanan parti liderliği, Butto'nun eşi ve yeni liderin Asif Ali Zardari'yi de parti yönetimine getirdi.

19 yaşındaki Bilawal Butto İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nde öğrenci.


Huysuz ve Tatlı Yorum


Bir çift gözün söyledikleri

Benazir Butto eceliyle ölmeyen 4. Butto’ydu. Tüm cinayetler Pakistan Halk Partisi koltuğuyla ilgili işlendi. Şimdi bu kanlı koltuğa bir başka torun Butto oturtuldu.

Parti başkanlığının açıklandığı basın toplantısında babasının yanında oturan 19 yaşındaki gencin gözlerine dikkatle baktınız mı?

Daha annesinin acısını yaşayamadan, yolsuzluklarıyla adı %10 Zerdari’iye çıkan ihtiraslı babasının uygun gördüğü kaderi anlamaya çalışan bir bakıştı. Olan biteni anlamaya çalışıyordu. Kocaman adamların arasına sıkışmış bir çocuktu.

Reenkarnasyon’da kutsal ruhu taşıdığı için Budist tanrısı ilan edilen 6 yaşındaki çocuğun yüzündeki ifadeyle aynıydı.

Dedesinin, dayılarının ve nihai olarak da annesinin ortak kaderini yaşama ihtimalinin neredeyse çarşambadan sonra Perşembe’nin gelecek olması ihtimali kadar yakın olduğunun henüz farkında olmayan bir masumiyetle bakıyordu.

Hüsnü Eleştirici

Eski başbakanlardan Navaz Şerif'in partisi Ocak ayındaki seçimin boykot edilmesi kararı almıştı.

Şerif'in partisi, Pakistan Halk Partisinin de aynı tutumu almasını istiyor.

İntihar saldırısı şans eseri önlendi

Pakistan'ın doğusunda, iki intihar saldırganının, üzerlerindeki patlayıcıların erken infilak etmesi üzerine öldükleri bildirildi.

Polis, patlamanın Bahavalnagar kentinde, iktidar partisinden üst düzey bir yöneticinin evinin yakınında meydana geldiğini kaydetti.

İntihar saldırganlarının motosiklet üzerinde oldukları, saldırının hedefi olduğu düşünülen İyazül Hak adlı yetkilinin evine oldukça yakın bir mesafede öldükleri belirtildi.

Bilawal kimdir? 

Parlamentoya seçilebilmek için gerekli yaştan 6 yıl küçük olan Bilawal, Pakistan'ın problemli seçmeninden çok, annesi Benazir Butto'nun uzun yılar sürgünde olduğu Dubai ve Londra'nın sokaklarına yaşamaya alışık.

Bilawal, Dubai'nin prestijli okullarında birinde eğitim aldı ve daha sonralarını annesinin izinden giderek Oxford'da eğitimine başladı. Ama annesinin politik gezileri, babasının sekiz yıl süreyle tutuklu olması onda derin izler bıraktı.

Lideriğin kanla sona erebileceği bir aile geleneği bulunan Güney Asya'nın büyük bir ailesi mensubu olan Bilawal kendini küçük yaştan itibaren epik trajedilerin içinde buldu. Annesinin öldürülmesinden yaklaşık 30 yıl önce de büyük babası ve Pakistan'ın ilk popüler Başbakanı Zülfikar Ali Butto, devimci askeri rejim tarafından asılmıştı.

Bilawal, daha önceleri basına verdiği söyleşilerde, Pakistan askeriyesinin ve Navaz Şerif'in anne ve babasına karşı davranış şeklini adaletsiz ve siyasi vicdana aykırı bulduğunu açıkladı.

Tekvandoda siyah kuşak sahibi ve babası gibi binicilik tutkusu olan Bilawal, 16 yaşındayken, Hindistan'ın Pres Trust gazetesine yaptığı açıklamada, Pakistan'ın politik problemlerinden kurtulmanın anahtarının, adaletli ve demokratik toplum düzeninde olduğunu söylemişti.

Bir gün onun da Pakistan'da aktif siyasete başlamayı düşünüp düşünmediği sorulunca, "Şimdilik bilmiyorum, ileride göreceğiz. Pakistan halkına yardım etmek isterim, bunun için politikaya girme kararımı eğitimimi tamamladıktan sonra vereceğim. Politikaya girebilirim ya da halk için yararlı olacak başka bir kariyere başlayabilirim." demişti.

BBC & Zaman

 



Bu haber 350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,243 µs