En Sıcak Konular

Filistinli köylülerden Sarandon'a çağrı

30 Aralık 2007 15:29 tsi
Filistinli köylüler Amerikalı Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon'dan Yahudi yerleşim yerleri inşa eden mücevher devi Leviev ile bağlantısını kesmesini istedi.

Filistin'in, duvar karşıtı barışçıl mücadeleleriyle ün kazanan Bileyn ve Cayyus köylüleri, Amerikalı Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon'dan, köyleri etrafında Yahudi yerleşimleri inşa eden mücevher devi Lev Leviev ile bağlantısını kesmesini istedi.

Bileyn Duvara ve Yerleşimlere Karşı Halk Komitesi'nden Muhammed Katib ile Cayyus Toprak Mücadelesi Komisyonu'ndan Şerif Ömer, 13 Kasımda New York'ta Lev Leviev'in mücevher mağazasının açılışına katılan, UNICEF'in iyi niyet elçisi de olan Sarandon'a yönelik ortak açık mektup yayımladı.

"Sarandon'un 13 Kasımdaki açılışa katılmasının büyük acı verdiği" belirtilen mektupta, "2002'de, Irak'taki savaş nedeniyle ABD'ye karşı konuşmalarınızın yanı sıra insan hakları konusunda verdiğiniz destekten dolayı size saygımız büyük" ifadesi kullanıldı.

"Lev Liviev'in Bileyn ve Cayyus toprakları üzerinde İsrail yerleşimleri inşa ettiği, ayrıca Kudüs'ün çevresinde, uluslararası yasalara aykırı olarak Har Homa (Ebu Gneym Tepesi) ve Maale Adumim yerleşimlerini yaptığı" kaydedilen mektupta, "Leviev, yüz yıllardır geçim kaynağımız olan zeytinliklerimizi, çiftliklerimizi mahvediyor. Karlarını insan haklarını ihlal ederek sağlıyor" denildi.

Sarandon'a, Filistin'e, barışa desteğini gösterme çağrısı yapılan mektupta, oyuncu özellikle Bileyn ve Cayyus'a davet edildi.

Bileyn ve Cayyus köylülerinin Susan Sarandon'a yolladığı mektubun örnekleri, İsrail-Filistin çatışmasının sonlandırılması için mücadele veren İsrailli ve Filistinli insan hakları örgütlerince de Sarandon'a yollandı.

Sarandon'un ise New York'taki Adalah temsilcilerine, yerleşimlerle ilgili konuyu araştıracağını söylediği belirtiliyor.

dunyabulteni



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,827 µs