En Sıcak Konular

Arınç'tan yeni anayasa yorumu

30 Aralık 2007 13:01 tsi
Arınç'tan yeni anayasa yorumu Eski Meclis Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Almanya'daki temasları esnasında yeni anayasayla ilgili açıklamalarda bulundu. Arınç; yeni anayasa tamamanlandıktan sonra Türkiye'nin nefes alacağını söyledi.

Eski TBMM Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, yeni hazırlanan anayasanın tamamlanmasıyla Türkiye'nin nefes alacağını söyledi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği ile Üniversiteli Akademisyenler Derneğinin (UETD) Almanya'nın Bochum kentindeki Bochum Congres Salonu'nda ''Bayram Şöleni'' adıyla düzenlediği etkinlikte konuşan Arınç, ''Artık yabancı firmalar Türkiye'de yatırım yapabiliyor. Türkiye'nin yabancı yatırımcıya ihtiyacı var. İnsanlar önünü görebiliyor. Yeni anayasa çalışmaları da tamamlandıktan sonra Türkiye artık nefes alacaktır'' dedi.

İnsanlara insan gibi yaşama hakkı verecek daha iyi bir anayasaya ihtiyaç olduğunu, bu konuda da çalışmaların sürdüğünü ifade eden Arınç, ''Hazırlanmakta olan sivil anayasa meclisten geçirilmekle de kalmayacak, halk oylamasına sunulacak. Cumhurbaşkanı seçiminde yaşanan sorunlar artık olmayacak'' diye konuştu.

SORUNLAR HALININ ALTINA SÜPÜRÜLMÜŞ

Arınç, Türkiye'de pek çok alanda hizmetlerin yapıldığını belirterek, AB konusunda 40 yılda başarı sağlayamamış bir Türkiye'nin son 5 yılda daha da ileriye gittiğinin görüldüğünü kaydetti.

Arınç, ''Türkiye'yi fark eden AB başkanları Türkiye'ye ziyaretler gerçekleştirmeye başladılar. Türkiye'nin AB'ye katacağı sinerji karşılıklıdır. Bize, AB üyesi olan ülkelerden itirazda bulunanların sayısı üçü geçmez. Türkiye müzakere edecek konuma gelmiştir. Bunun sonunda tam üyelik önümüze gelecektir. Türkiye'deki darbe ve muhtıralar da AB yolunda yürüyüşümüzü engellemiştir'' dedi.

Türkiye'nin her yönde iyiye gittiğini ifade eden Arınç, ''Türkiye'de artık akşam yatan, sabah endişeyle kalkmıyor. AK Parti'yle pek çok şey değişti. Ülkeye istikrar geldi. Bizim fotoğraf tablomuzu Anadolu insanı beğendi. Bizden önceki fotoğrafta hırsızlar ve hortumcular vardı. Artık taşlar yerine oturdu. 20 milyar dolarla yabancı sermaye Türkiye'de yatırım yapabiliyor'' şeklinde konuştu. Arınç, salonda kendisini dinleyen vatandaşlara birlik ve beraberlik içinde olmaları çağrısında bulunarak, sivil toplum örgütlerinin de üniversiteli gençleri sahiplenmelerini istedi.

SİZLER BİZİM GÜVENCEMİZSİNİZ

Arınç, ''Buradaki toplumun daha güçlü teşkilatlanması gerekir. Ne olur, birbirinizle itişmeden sorunları halledin. Sizlerin buradaki varlığınız bizim güvencemiz. Dünyanın her yerinde Türk varlığı var. Ülkeden ayrılanlar Türkiye'yle bağlarını kopartmamışlardır. Sizler şanlı bir tarihi olan ülkeden geliyorsunuz. Burada yerleşik hale geldiniz, istihdam sağlamaktasınız. Bulunduğunuz ülkelerde huzurlu yaşamanız, Türkiye'nin tanıtımındaki gücümüz, Avrupa ülkelerindeki varlığımızsınız'' diye konuştu.

Arınç, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların oy kullanabilme konusuna da değinerek, ''Türkiye'de seçimlere katılımınız bugüne kadar sadece gümrük kapılarında mümkün oldu. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, artık oylarını bulundukları ülkelerde kullanabilecekler'' dedi.

SİZLER, BÜYÜK BİR SERVETSİNİZ

Konuşmasından önce bir grup üniversite öğrencisiyle de bir araya gelen Arınç, Almanya'daki Türk öğrencilerin aralarındaki iletişimi sağlam bir şekilde kurmalarını, Almanya'yla Türkiye arasında bir köprü oluşturmalarını istedi.

Arınç, ''Sizler, Türkiye ve burada yaşayan vatandaşlar açısından büyük bir servetsiniz. Bizim için de ileride eğitimini tamamlamış tecrübeli ve yararlı insanlar olarak kazanım olacaksınız. Buradaki gençliğimizin dinamizmi bize güç katmaktadır'' dedi. Üniversiteli Akademisyenler Başkanı Saffet Uçar, Arınç'a bir plaket verdi. Arınç, daha sonra da Türk sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileriyle basına kapalı bir toplantı yaptı.

 

haber7



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,831 µs