En Sıcak Konular

Gençler monarşi istiyor!

30 Aralık 2007 12:38 tsi
Gençler monarşi istiyor! İngiltere'de gençlerin yüde 70'i monarşiyi destekliyor!

İngiltere'de yapılan kamuoyu araştırması, 18-24 yaş grubundaki gençlerin yüzde 70'inin monarşiyi desteklediğini ortaya koydu.

Bu oran genel katılımcılar arasında ise yüzde 76'ya kadar yükseldi. Discovery Channel tarafından 1004 kişi arasında yaptırılan anket, bu çoğunluğun yarısından fazlasının kraliyet ailesinin "ceplerine hiçbir faydası bulunmadığını kabul ettiği halde" monarşiye destek verdiğini gösterdi. Yüzde 16'lık bir kesim ise monarşinin kaldırılması ve yerine Cumhuriyet rejiminin getirilmesini istedi. Araştırmaya göre, gençlik Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünden sonra tahta çıkacak isim olarak da veliaht prens Charles'ı değil, oğlu William'ı destekliyor.

Yüzde 81'lik bir çoğunlukla Kraliçe'nin ölünceye kadar tahtta kalmayı sürdürmesini istediğini belirten gençler, yüzde 70'lik bir çoğunlukla da Kraliçe'nin ölümünün ardından Charles'ın oğlu adına tahttan feragat etmesini istediğini açıkladı.

Prens William'ın kız arkadaşı Kate Middleton da kendisi gibi İngiliz gençliğinden büyük destek gördü. Gençlerin yüzde 80'i Kate Middleton'ın Kraliyet ailesine çok yakışan bir isim olduğu yönünde görüş bildirdi. Ancak William'ın üvey annesi, veliaht prens Charles'ın eşi Camilla için aynı destek görülmedi ve araştırmaya katılanların yarısından azı Camilla'nın Kraliyet ailesi için iyi bir "temsilci" olabildiğine inandığını söyledi. Yine de katılımcıların üçte biri Camilla'ya, Prens Charles ile evlenmesinden bu yana eskisine oranla daha sıcak duygular beslemeye başladığını bildirdi. Ancak yüzde 70'lik bir çoğunluk 1997 yılında trafik kazasında ölen Prenses Diana'yı her halükarda Camilla'ya üstün tuttuğunu vurguladı.

Bu durumu değerlendiren Kraliyet uzmanlarından gazeteci Jennie Bond, Camilla'nın hala Diana'ya gösterilen büyük sevgi karşısında zorlukları bulunduğunu belirtirken, özellikle ölümüyle ilgili Yüksek Mahkeme soruşturması açılmasından bu yana Diana'nın yine manşetlere oturmayı başardığına dikkat çekti. Bond, halkın Diana'nın çektiği acıları unutmaya da affetmeye de niyetli görünmediğini ifade etti.

hurhaber



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,965 µs