En Sıcak Konular

Saddam ölümünün 1. yılında anılıyor!

29 Aralık 2007 22:04 tsi
Tikritliler, Eski Irak Diktatörü Saddam Hüseyin'i, İdamının Birinci Yıldönümünde Anmaya Hazırlanıyor.

Tikritliler, eski Irak diktatörü Saddam Hüseyin'i, idamının birinci yıldönümünde anmaya hazırlanıyor. İdamının birinci yıldönümü nedeniyle, Saddam Hüseyin'in Oca köyünde bulunan mezarı başında yarın bir anma töreni yapılacak.

Bu arada, bugün Saddam'ın mezarını ziyaret etmeye gelen Iraklılar, dua ederek kabristana çiçek bıraktı. Iraklı Musab Hüseyin, "Şehit edilişinin birinci yılında Saddam Hüseyin'in ruhuna Fatiha okumaya geldik" derken; Mahmud El Naseri, "Şehit liderimiz Saddam Hüseyin'i anmaya hazırlanıyoruz. Buradaki odasına geliyor ve onun döneminde yaşadığımız emniyet içindeki günleri hatırlıyoruz. Irak'ın onun ardından düştüğü hallere üzülüyoruz" diye konuştu. 

Saddam Hüseyin'in büyük bir sembol olarak yaşamaya devam edeceğini söyleyen Halid Casim isimli Iraklı da "Bize, çocuklarımıza ve torunlarımıza bir sembol olan Saddam Hüseyin'i, onun şehrinin insanları olarak ölümünün birinci yıldönümünde anıyoruz. Şehadeti bize tarihler boyunca ışık olacaktır. Onun şehit oluşu bize ve bütün nesillerimize öğretmen olacaktır" dedi.

Sair Lebib ismili bir başka Iraklı ise, "İdam edilen liderimiz Saddam Hüseyin'i anıyoruz. Şerefli Iraklılar ve Arap ümmeti bu günü hatırlamalıdır. Mücahitlerin ve yolun lideri Saddam'a Allah''tan binlerce kez rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Saddam Hüseyin zamanında Irak kadınının hiçbir zaman başını eğmediğini söyleyen Um Ömer, "Babamız, sevgilimiz, büyük lider, mücahit Saddam Hüseyin'i anma yıldönümü geldi. Ben ve her Iraklı kadın, bu büyük liderin koruması altında bu ülkede 35 sene yaşadık. Onun kucağında büyüdük. Onun okulundan çok şeyler öğrendik. Başımızı dik tutup ben Iraklıyım diyebiliyorduk. Her ülke Iraklı kadının kim olduğunu biliyordu. Şimdi ise Irak kadını sınırlarda pazara çıkarılmış, satılıyor. Çünkü namusunun koruyucusu, ağabeyi, babası ve lideri Saddam Hüseyin vahşi bir şekilde idam edildi" ifadelerini kullandı.

Saddam Hüseyin, yargılandığı Duceyl Davası kapsamında idama mahkum edildikten sonra 30 Aralık 2006'da idam edilmişti. Saddam'ın 2003 yılında ABD güçlerince düzenlenen operasyonla öldürülen oğulları Uday, Kusay ve 14 yaşındaki Mustafa'nın mezarları, devrik liderin mezarının yanında. Saddam Hüseyin'in yardımcıları Taha Yasin Ramazan, Barzan İbrahim El Tikriti ve Awad Ahmed El Bandar'ın mezarları da Oca'da, Saddam Hüseyin'in anıt mezarının bahçesinde bulunuyor. 
 

stvhaber



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,499 µs