En Sıcak Konular

Polis kaçırsaydı sniper vuracaktı

29 Aralık 2007 12:06 tsi
Polis kaçırsaydı sniper vuracaktı Mecidiyeköy metro istasyonunu havaya uçurmaya hazırlanırken polislerin üzerine çullanarak yakaladığı PKK bombacısı, kurtulsaydı 'vurun' emri alan keskin nişancılar devreye girecekti. Yenibosna-Mecidiyeköy arasındaki kritik noktalarda da sniperlar bombac

Şişli Mecidiyeköy metro istasyonuna bomba koymak için hazırlık yaparken üzerinde 3.5 kilo A4'le yaklanan Bülent Ö'nün, üzerine çullanan polislerden kurtulması durumunda tetikte bekleyen keskin nişancılar tarafından vurulacağı ortaya çıktı. Polisin önceden önlem aldığı olay yerine yakın iki binanın çatısına yerleştirilen keskin nişancılara 'kurtulursa öldürün' emri verildi.

SNİPERLAR ADIM ADIM İZLEDİ

Emniyet ve savılıkta ifade vermeyi reddeden Bülent Ö. ve operasyonla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Polisin Yenibosna'daki hücre evinden çıktıktan sonra takibe aldığı Bülent Ö'nün muhtemel güzergahına keskin nişancı (sniper) yerleştirildiği anlaşıldı. Sniperlar, Mecidiyeköy ve Yenibosna arasındaki yaklaşık 25 km'lik güzergahta, bombacının otobüsten ineceği duraklar ve kritik yerlere yerleştirildi.

İKİ BOMBA BUTONU ÜZERİNDEYDİ

Polis, Mecidiyeköy'de otobüsten inen ve Metro İstasyonunun yakınında ellerini cebinden çıkararak akbil dolumu yapmaya çalışan Bülent Ö'nün bomba butonunun elinde olmadığını görünce harekete geçti ve saldırganı kıskıvrak yakaladı. Bu sırada saldırganın kurtulması halinde devreye girecek yakındaki iki binanın çatısında bekleyen keskin nişancılar ise tetikte bekletildi. 'Sniper'lara herhangi bir aksilik durumunda bombacıyı vurmaları emrinin verildiği öğrenildi. Bombacının üzerinde 2 adet bomba ateşleme butonu bulunmıştu. Uzaktan kumandalı olduğu farkedilen bomba da olay yerinde imha edilmişti.

HÜCRE EVDE DE 1.5 KİLO A4 ÇIKTI

Emniyet Müdürlüğü, bomba düzeneklerinin hazırlandığı Yenibosna'daki hücre evde ele geçirilen bomba yapımında kullanılan malzemeleri açıkladı. Evde 1.5 kilo ağırlığında A4'ün yanı sıra, 3 adet elektrikli kapsül, 9 adet adi kapsül, 4 adet bomba dış kabı, 3 adet açma kapama anahtarı, 6 adet maytap, 8 adet ampul, 1 adet masa saati, çok miktarda çelik bilye, bomba yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ve 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Bu arada, 3 zanlı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkeme, Bülent Ö, Şahabettin D'in tutuklanmasına karar verirken, Zerrin A. serbest bırakıldı.

Şov yapmayaya kalkıştı

Bülent Ö, Şehabettin D. ve Yenibosna'daki evin sahibi Zerrin A. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde savcıya ifade verdi. Bülent Ö, adliyeye getirilişi sırasında gazetecilere güldü ve "Teslim olmayacağım" diye bağırdı. Sacılıkta ifade vermeyi reddeden Bülent Ö, çıkarıldığı mahkemece “anayasal düzeni silah zoruyla değiştrmeye çalışmak, örgüt üyesi olmak ve patlayıcı madde bulundurmak”tan tutuklandı.

Lakabı 'bomba profesörü'

Kandil Dağı'nda uzun süre bomba ve sabotaj konularında eğitim aldığı belirlenen Bülent Öztürk'ün yıllar önce de PKK üyesi olmak ve örgüt adına eylemlerde bulunmaktan hapis yattığı, arkadaşları arasında da 'bomba profesörü' lakabıyla tanındığı ortaya çıktı. 1996'da Ankara'da belediye otobüsünün molotofla yakılması suçlamasıyla 5 ay hapis yatan Bülent Ö. 1999'da da örgütün dağ kadrosuna gitmeye çalışırken yakalandı. 1999'da K. Irak'taki terör kamplarına giden ilkokul mezunu Bülent Ö. 7 yıl bomba ve sabotaj eğitimi aldı. Zanlının arkadaşları arasında, 'Bomba profesörü' lakabıyla tanındığı belirtildi.

MİLİTANLARA BOMBA DERSİ

Bülent Ö'nün son dönemlerde 2 arkadaşıyla birlikte terör örgütü PKK militanlarına bomba dersleri verdiği de iddia edildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasında ve savcılıkta ifade vermeyi kabul etmeyerek susma hakkını kullandı. Bülent Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Erbil'den arkadaşım aradı, misafir ettim

Bombacı Bülent Öztürk'le birlikte gözaltına alınan Şahabettin Demir emniyet ve savcılıktaki ifadesinde suçsuz olduğunu söyledi. Şahabettin D, "Beni Erbil'de tanıştığım Ali isimli arkadaşım aradı. Bana 'Ali isminde bir arkadaşım yanına gelecek. İstanbul'da üç gün kalacak. Onu misafir et' dedi. Tek suçum onu ağırlamak. Ne örgütle, ne de bombayla ilgim var" dedi. Şahabettin D. patlayıcı madde bulundurmak ve örgüt üyesi olmak suçlarından tutuklandı.

5 gün evde kaldı, çantasını elinden hiç bırakmadı

Bombacının bir hafta boyunca kaldığı Yenibosna'daki evde oturan Zerrin A savcılıktaki ifadesinde Bülent Ö'yü hiç tanımadığını belirterek "Zanlıyı evime bayramdan bir gün önce eşimin akrabası Şahabettin D. getirdi. 5 gün kaldı. Bülent'in elinde, sürekli taşıdığı bir çantası vardı. Terörist olduğunu bilseydim eve kesinlikle almazdım. Polislerin evimizde bulduğu bomba ve düzeneklerden de haberim yok" diye konuştu. Zerrin A. patlayıcı madde bulundurmak ve örgüt üyesi olmak suçlarından mahkemeye sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı. Olaydan sonra kayıplara karışan zanlının eşi Mehmet A'yı polis her yerde arıyor.

Kahraman polise 10 maaş ödül

Mecidiyeköy Metro İstasyonu'na bombacıyı etkisiz hale getiren polis memuruna, 10 maaş ödül verildi. Teröristin üzerinde bulunan çantaya müdahale ederek A-4 tipi bomba ve bomba düzeneğini etkisiz hale getiren polis memuru, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından teşekkürname ve 10 maaş ile ödüllendirildi. Emniyet'ten yapılan açıklamada şöyle denildi: Emniyet Müdürümüz'ün makamına çağrılan bomba imha uzmanı, söz konusu patlayıcı maddenin düzeneği itibarıyla hemen patlama ihtimali bulunduğu için kendi hayatını riske ederek müdahale ettiğini ifade etmiş, bunun üzerine Emniyet Müdürümüz de bu davranışından dolayı kendisini ödüllendirmek istediğini söylemiştir. Açıklamada diğer görevlilerin de ayrıca ödüllendirileceği belirtildi.

yeni şafak



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,376 µs