110 bin ağaç kesilmiş | " /> 110 bin ağaç kesilmiş | "/>

En Sıcak Konular

Golf sahaları için 110 bin ağaç kesilmiş

29 Aralık 2007 11:10 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Belek’te, bakanlığı tarafından tahsis edilmiş 10 golf alanında toplam 110 bin 400 ağaç kesimi yapıldığını bildirdi.

Bakan Günay, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü’nün konuyla ilgili soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, Belek Turizm Merkezindeki arazi tahsislerinin, bakanlığınca Belek’in Turizm Merkezi olarak Bakanlar Kurulunca ilan edilmesinden sonra, günümüze kadar muhtelif tarihlerde yapıldığını, bugüne kadar 10 golf tesisi ile 2 günübirlik tesis, 1 kamping tesisi, 1 turizm amaçlı kongre ve sergi merkezi ile 38 konaklama merkezi olmak üzere toplam 52 tahsis yapıldığını bildirdi.
Günay, Belek turizm merkezi ilanının 21 Kasım 1984 tarihli, Belek Turizm Merkezi I. tevsii ilanının 5 Mart 1990, II. tevsii ilanının 20 Eylül 1991, III. tevsii ilanının 7 Ekim 1997, IV. tevsii ilanının da 8 Aralık
2006 tarihli Resmi Gazetelerde yayımlanarak yürürlüğe girdiğini
anımsattı.

"110 BİN 400 AĞAÇ KESİLDİ"
Söz konusu tahsis işlemlerinin yapılması sırasında yatırımcılardan, alanın orman bölge müdürlüklerince onaylanan ağaç rölöve planları istenildiğini ve bu planlara göre de ilgili orman bölge müdürlüklerinden, kesilecek ağaçlara ilişkin gerekli izinlerin alındığını belirten Ertuğrul Günay, şunları kaydetti:
"Antalya Orman Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bakanlığım tarafından tahsis edilmiş 10 golf alanında toplam 110 bin 400 ağaç kesilmiştir.
Ayrıca, Anayasa Mahkemesinin orman alanlarının turizm amaçlı tahsisini durduran kararından sonra Bakanlığımca herhangi bir orman alanı tahsisi gerçekleştirilmemiştir. Orman mülkiyetindeki arazilerde yapılmış 58 ön izin işlemi de Anayasa Mahkemesinin konuya ilişkin gerekçeli kararına göre işlem tesis edilmek üzere iptal edilmiştir." Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Belek Turizm Merkezindeki işletme belgeleri tesislere gelen yerli ve yabancı turist sayısı, geceleme ve ortalama kalış süresi ile bu tesislerin doluluk oranlarını hakkında da bilgi verdi.
Belek’te yatırım belgeli 17 tesiste 5 bin 864 oda, 12 bin 736 yatak, 36 işletme belgeli tesiste ise 10 bin 12 oda, 21 bin 6 yatak kapasitesi bulunduğunu belirten Günay, 2006 yılında bu tesislerde 814 bin 684’ü yabancı olmak üzere toplam 1 milyon 32 bin kişinin konakladığını bildirdi.

"AK PARTİ, BELEK ORMANLARININ HESABINI VERMELİ"
CHP Antalya Milletvekili Çöllü ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın soru önergesine verdiği yanıtların kendisini tatmin etmediğini belirtti.
CHP’li Çöllü, şöyle devam etti:
"Sayın Bakanın verdiği yanıt tatmin edici değildir. Biz Belek ormanlarında 500 bin ağacın kesildiği iddiasını sorduk. Sayın Bakan sadece 10 golf alanında kesilen ağaçları açıklıyor. Diğer 42 tesis için tahsis edilen alanlarda ağaç kesilmedi mi? Sayın Bakan, bölgede yapılaşmanın sürdüğüne ilişkin sorumuzu yanıtsız bırakıyor. Anayasa Mahkemesinin kararı yayınlandı. Kararda, böyle bir tahsisin yapılamayacağı açıkça belirtiliyor. Bugün hala bölgede inşaatlar sürüyorsa, halen bölgede ağaçlar kesilmeye devam ediyorsa, bu durum Anayasa Mahkemesinin kararını sümen altı etmek demektir. Kimsenin buna yetkisi ve hakkı yoktur. Belek fotoğrafları her şeyi anlatıyor. Bu fotoğraflar AK Partinin enkaz fotoğrafıdır aslında. AK Parti, Belek ormanlarının hesabını vermelidir."

milliyet



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,287 µs