En Sıcak Konular

Deniz taksi geliyor

29 Aralık 2007 10:02 tsi
Deniz taksi geliyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'deniz taksi' hizmetini devreye sokuyor. Önümüzdeki sonbahar devreye girecek deniz taksiler 24 saat hizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın göreve geldiğinde ortaya attığı "Deniz Taksi" projesi için ilk somut adım atılıyor. Deniz taksileri işlekmeciliğini ihaleye çıkacaklarını belirten Topbaş, 2008 sonbaharında taksilerin devreye gireceğini söyledi. Topbaş, "Artık denizin doğal asfaltından da istifade edeceğiz. Karayolundaki taksi gibi. Bir kişi de, 10 kişi de kullanabilecek. Talebe göre iskele ve tekne sayısını arttıracağız. Deniz kıyılarımızın her noktasında erişim sağlanacak" dedi. Deniz taksilerin özel işletmelerce işletileceğini, İDO'nun kontrol edeceğini belirten Topbaş, talebe göre iskele ve tekne sayısının arttırılabileceğini kaydetti.

BAKIRKÖY'DEN KADIKÖY'E 75 YTL

Her biri 250 bin dolara mal olacak deniz taksilerden ilk etapta 6 adeti 27 iskele arasında 24 saat hizmet verecek. 10 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğindeki, saatte 18 mil hız yapan 10 kişilik deniz taksilerinin gündüz tarifesi 15 YTL ile açılacak, her mil için 10 YTL ücret ödenecek. Gece tarifesi ise 20 YTL ile açılacak, mil başına ücreti ise 15 YTL olacak. Eğer tarifeler bu fiyatlardan gerçekleşirse Kadıköy-Bakırköy arası yaklaşık 6 mil olduğu için aşağı yukarı 75 YTL'ye mal olacak.Normal bir taksi ise iki semt arasında yaklaşık 50-60 YTL tutuyor. Bu mesafenin ne kadar zamanda alınması ihtimali ise tamamen trafik koşullarına bağlı. İki hizmet arasındaki diğer bir fark ise yolcu sayısı normal taksi en fazla 4 kişi taşıyabilirken, 'deniz taksi' 10 kişilik yolcu kapasitesine sahip.'Deniz taksi'nin söz konusu mesafeyi yaklaşık 20 dakikada alması bekleniyor. Ancak 'deniz taksi' de en az karadaki rakibi kadar hava şartlarına bağlı.

Diğer güzergahların ücret tarifeleri ise şöyle belirlendi: Beylerbeyi-Ortaköy (1,7 mil) 32 YTL 6 dakika, Kalamış-Bebek: (7,1 mil) 86 YTL 23 dakika. Çengelköy-Beşiktaş: (2,3 mil) 37 YTL 7 dakika.

yenişfak



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,143 µs