Biri İranlı, biri Suriyeli! | " /> Biri İranlı, biri Suriyeli! | "/>

En Sıcak Konular

Küpeli mezar oldu: Biri İranlı, biri Suriyeli!

28 Aralık 2007 18:08 tsi
Küpeli mezar oldu: Biri İranlı, biri Suriyeli! 25 ve 26 Aralık tarihinde Şırnak'ın Küpeli Dağı kırsalında düzenlenen bir operasyonda iki terörist ölü olarak ele geçirildi. kimliği saptanan teröristlerden biri İranlı, diğeri Suriyeli çıktı. Ayrıca ölü ele geçen PKK üyelerinden kadın olanın bir tim kom

Mehmetçik, 25 ve 26 Aralık günleri, Şırnak yakınlarındaki Küpeli Dağı'ndaki terör yuvalarına karşı, helikopterlerin havadan destek verdiği büyük bir operasyon başlattı.

13 Kasım günü aynı bölgede operasyon yapan güvenlik güçleriyle çatışmaya girerek 1 üsteğmen ile 3 eri şehit eden terörist grubun peşine düşerek sıcak temas sağlayan Mehmetçik, iki gün içinde 13 teröristi etkisiz hale getirdi.
     
Genelkurmay Başkanlığı, 25 Aralık 2007 tarihinde internet sitesinden yaptığı açıklamada, Şırnak'ın Küpeli Dağı bölgesinde devam eden operasyonlar kapsamında 2'si kadın 5 teröristin etkisiz ölü ele geçtiğini açıkladı.

Genelkurmay'ın 26 Aralık tarihinde internet sitesinde yaptığı açıklamada ise aynı bölgede 6 teröristin ölü ele geçirildiğini, 2 teröristin de yakalandığını duyruldu.
     
SURİYELİ VE İRANLI KADINLAR VAR

Mehmetçiğin iki gün süren operasyonda etkisiz hale getirdiği 13 PKK'lının kimliklerinin saptanması ve katıldıkları eylemlerin belirlenmesi için yapılan çalışmalarda önemli bilgilere ulaşıldı.
     
Kimlikleri saptanan 8 teröristten ‘Zozan’ kod adlı Suriye uyruklu kadın teröristin tim sorumlusu, ‘Zana’ kod adlı İran uyruklu kadın teröristin örgütün mayıncısı olduğu belirlendi. Kadın teröristlerden yine Suriye uyruklu ‘Zilan’ kod adlı terörist ile ‘Deniz’ kod adlı diğer kadın teröristin PKK timinin muhaberecisi oldukları anlaşıldı.

Öle ele geçen ‘Haydar’ ve ‘Tanya’ kod adlı teröristlerin ise örgütün sözde özel kuvvetlerinde görev aldıkları belirlendi.

Güvenlik güçleri tarafından bu operasyonda yakalanan ‘Serdar’ kod adlı Serhat Yüksek ile ‘Rızgar’ kod adlı Behrus Şücayi ise halen sorgulanırken, ölü ele geçen diğer 5 teröristin de kimliklerinin saptanması çalışmaları devam ediyor.



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,365 µs