En Sıcak Konular

YİMPAŞ Holding'den basına kınama

28 Aralık 2007 16:08 tsi
YİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Örnek, şirket yönetim kurulu adına bir basım açıklaması yaparak, Dursun Uyar ile ilgili haberlerin sunum tarzını kınadı...

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar hakkında çıkan, cezaevine girmemek için iki kez sağlık nedeniyle erteleme aldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, kendisinin daha önceki ertelemelerinin sağlık nedeniyle değil, iş yoğunluğundan kaynaklanan yasal haklarını kullanmaktan kaynaklandığını söyledi.

Dursun Uyar'ın sağlık sorunlarının görülmezden gelinmesini de kınayan Abdullah Örnek,  “mağdurların zaferi” gibi manşetlerle duyurulan cezanın, Yimpaş Holding’in ortaklarıyla hiçbir ilgisi olmadığını belirtti.

Şirket adına yapılan basın açıklamasının tamamı şu şekilde

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Dursun UYAR’ın cezaevine konuluş süreci ve akabinde yaşananlarla ilgili olarak açıklamamızdır:

1.Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Dursun Uyar hakkında yapılan “cezaevine girmemek için iki kez sağlık nedeniyle erteleme aldı” haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Uyar, daha önce aldığı ertelemeleri, hukuki hakkını kullanarak ve “iş yoğunluğu” gerekçesiyle almıştır. Hukukun, benzer durumda tüm sanıklara tanıdığı bu imkanı, “kaçma girişimi” olarak değerlendirme çabaları gerçeği yansıtmamaktadır; kasıtlıdır.

2.Sayın Uyar’ın sağlık problemleri son bir ayda gözle görülür oranda ilerlemiştir. Uyar’ın tedavisine İstanbul’da başlanmış, ardından Ankara İbni Sina Hastanesi immünoloji servisinde devam edilmiştir. Sayın Uyar’ın “hayati tehlikesi belirlenebilir” ve “cezasının tehirinin gereği uygundur” ibarelerinin de yer aldığı sağlık raporu ortadadır. Bu noktada ilgililere çağrımız, Sayın Uyar’ın sağlık durumuyla ilgili gerekli girişimleri yapmalarıdır.

3.Kimi medya organlarında “mağdurların zaferi” gibi manşetlerle duyurulan cezanın, Yimpaş Holding’in ortaklarıyla hiçbir ilgisi yoktur. Sayın Uyar, mahkumiyetini SPK Kanununun 47. maddesi a fıkrasına (SPK kanununun muhalefeti düzenleyen ilgili fıkrasına) göre almıştır.

4.Gene bazı medya organlarında çıkan; “Dursun Uyar yakalanarak cezaevine konuldu” ve “yurtdışına kaçma ihtimali vardı” gibi haberler kasıtlı, gerçeği yansıtmayan, ne amaçla yapıldığının kamuoyu tarafından rahatlıkla anlaşılabileceğini düşündüğümüz haberlerdir. Ankara İbni Sina Hastanesinde tedavi gören Sayın Uyar, kendi isteğiyle hastaneden ayrılmış ve Eskipazar Savcılığı’na giderek gene kendi arzusuyla teslim olmuştur. Bu durum, hem ilgili müracaat belgesinden, hem de Eskipazar Savcılığı’ndan öğrenebilecekken böylesi haberlerin yapılması ayrıca düşündürücüdür.

5.Yimpaş Holding’e bağlı tüm ticari işletmeler; ticari ve idari faaliyetlerine devam etmektedir. Kurumsal yapısını “insanlara değil ilkelere bağlamayı” şiar edinmiş Yimpaş Holding’in yönetim kurulu görevinin başındadır. Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Dursun Uyar’ın mevcut durumunun, Yimpaş Holding ve bağlı şirketlerde bir yönetim zafiyetine yol açması söz konusu değildir. Böylesi bir zafiyetten çeşitli çıkarlar uman çevre ve odakları bekleyen şey koca bir hayal kırıklığıdır.

6.Binlerce insanımıza istihdam sağlayan; yurt içi ve yurt dışında 20’yi aşkın üretim alanında faaliyet gösteren Yimpaş Holding; yönetim kurulu üyeleri, idarecileri, çalışanları ve sosyal paydaşlarıyla birlikte; “Türkiye’nin en büyük ticari kuruluşu” olma hedefine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. Yimpaş Holding’i bu hedefinden vazgeçirmek için karalama, iftira ve dezenformasyon da dahil olmak üzere ortaya konulan her türlü girişim; dün olduğu gibi bugün de başarısızlığa uğramaya mahkumdur. Diğer yandan; hukuku hiçe sayarak hareket eden, kasıtlı haber ve yorumlarla Yimpaş Holding’i yıpratmaya çalışan çevre, odak ve medya kuruluşlarıyla yasal zeminde her türlü mücadeleyi sürdürme kararlığımız da bilinmelidir.

Ortaklarımıza, çalışanlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YİMPAŞ HOLDİNG
YÖNETİM KURULU ADINA
ABDULLAH ÖRNEK
(BAŞKAN VEKİLİ)


 Haber 7



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,445 µs