En Sıcak Konular

Hafta sonu ve yılbaşı hava tahmini

28 Aralık 2007 15:56 tsi
Hafta sonu ve yılbaşında hava yurdun büyük bir bölümünde yağış beklenmiyor. Bugün kuzeyde yağış var, hafta ortası hava daha da soğuyacak. Bölge bölge 5 günlük hava durumu:

CUMARTESİ GÜNÜ: Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz ile Sinop, Kars ve Ardahan çevreleri yağışlı geçecek.

PAZAR GÜNÜ: Doğu Karadeniz Kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Artvin çevreleri yağışlı geçecek.

PAZARTESİ GÜNÜ: Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Rize, Artvin ve Hopa çevreleri yağışlı geçecek.

SALI GÜNÜ (YILBAŞI): Kıyı Ege ile Çanakkale ve Antalya’nın batı ilçeleri yağışlı geçecek.

Türkiye genelinde bir haftadır etkili olan sis hava kirliliğini artırdı. Sis bugün de devam ediyor. Bugün kuzeyde yağış var, hafta ortası hava daha da soğuyacak. Sürücülerin buzlanma ve don olayına dikkatli olmaları istendi.

İstanbul’da boğazda bugün de pus oluşuyor, gökyüzünde beyaz bulutlar görülmeye devam ederken, yağmur ise çok hafif olarak görülebilir. Ankara’da yoğun pus devam edecek. İzmir önümüzdeki günlerde parçalı bulutlu ve rüzgarlı olacak. Bursa puslu, Adana açık ama Pazar günü soğuyacak. Bugün İstanbul 8, Ankara 3, İzmir 12, Bursa 8, Adana 16 derece.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

 Marmara Bölgesi’nde Trakya ve Çanakkale çevresinde poyraz sert esecek, diğer kentlerde ise yer yer pus oluşuyor. Bölgede yağışlar zayıfladı, önümüzdeki günlerde de önemli bir yağış beklenmiyor ama bulutlar gökyüzünü kaplamaya devam edecek. Edirne 5, Çanakkale 9, Kocaeli 8 derece.

 İç Anadolu Bölgesi’nde hava çok soğuk. Bölgede bugün de yoğun sis bekleniyor, hava kirliliği biraz daha arttı, sise karşı sürücüler dikkatli olmalı. Bölgede bugünlerde yağış yok fakat, hafta sonu Sivas çevresinde kar yağışı görülecek. Konya ve Sivas -1, Eskişehir 2 derece

 Ege’nin iç kesimlerinde yine pus var. Kıyılarda ise sert esen poyraz, havayı soğutuyor. Bölgede bugün bulutların arasından Güneş sıkça görülebilecek. Bugün Denizli 11, Muğla 13, Kütahya 3 derece

 Akdeniz Bölgesi'nde parçalı bulutlu ve ılık. Pazar günü ise Akdeniz'de hava 4-5 derece soğuyacak. Antalya 19 derece..

 Güneydoğu’da da pazar günü sıcaklık 4-5 derece düşecek, Diyarbakır’da hafif kar yağışı görülebilir. , Gaziantep 10 derece.

 Doğu Anadolu’da çok soğuk ve sisli bir hava var. Hafta sonu sıcaklık düşmeye devam etse de, bulutlanmanın artacak olması, havayı biraz yumuşatacak. Erzurum ve Hakkari arasında hafta sonu kar yağış bekleniyor. Bugün Erzurum -6, Malatya 2, Van -1 derece.

 Kırım üzerinden gelecek soğuk hava en fazla doğu Karadeniz Bölgesi’ni etkilenecek. Bolu ve Batı Karadeniz’de hava puslu ve bulutlu. Samsun-Rize arasında ise yağış var. Hafta sonu soğumadan dolayı bu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar görülecek. Trabzon ve Samsun 8, Bolu 3 derece.

METEOROLOJİK UYARI

MARMARA İLE YURDUN İÇ KESİMLERİNDE SİS HADİSESİ, İÇ VE DOĞU BÖLGELERİNDE BUZLANMA VE DON OLAYI BEKLENDİĞİNDEN BAŞTA SÜRÜCÜLER OLMAK ÜZERE, İLGİLİLERİN VE VATANDAŞLARIN DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLMASI GEREKMEKTEDİR.

 

HABER 7
 



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,827 µs