En Sıcak Konular

Tankların namluları Irak'a çevrildi

28 Aralık 2007 14:01 tsi
Sınırda terör örgütü ile mücadele tüm hızıyla sürüyor. Komandolar, PKK yuvalarını bulmak için 20’şerli gruplar halinde dağları didik didik arıyor.

Sızmalara karşı eller tetikte...

ŞIRNAK'taki Irak sınırında bulunan Cudi Dağı ile PKK'lı teröristlerin Türkiye'ye geçişlerde kullandığı Küpeli Dağı'nda komandolar operasyon yapıyor. Komandolar, sarp ve dik kayalıklı bölgede PKK yuvalarını bulmak için 20'şerli gruplar halinde dağları didik didik arıyor. Sınırın sıfır noktalarına konuşlanan tankların namluları ise PKK'nın Türkiye'ye sızmaya çalışması muhtemel olan bölgelere doğru çevrildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır bölgelerinde terör örgütü PKK mensuplarına karşı mücadelesini ara vermeden sürdürüyor. Şırnak'ın Küpeli ve Cudi dağlarındaki operasyon öncesinde şafak vakti helikopterler keşif uçuşları yaptı. Ardından da tam teçhizatlı özel eğitimli komandolar bölgeye sevkedildi. Irak sınırındaki Cudi ve teröristlerin Türkiye'ye geçişlerde kullandığı Küpeli Dağları'nda PKK'lıların izini süren komandolar, mağaraları da didik didik arıyor. Oldukca dik kayalıklı bölgedeki arama tarama faaliyetleri zor koşullara rağmen sürdürülüyor. Helikopter destekli operasyonlara katılan komandolar 20'şerli ve aralıklı olarak dağlara tırmanıyor. Ayrıca Kuzey Irak'ın sıfır noktalarına konuşlanan tankların namluları da, PKK'lıların geçiş yapması muhtemel bölgelere çevrildi. Bu bölgeler aynı zamanda 24 saat termal kameralarla gözetleniyor.

YOLLARDA MAYIN ARAMA

Şırnak'ın tüm kesimlerinde tuzaklara karşı mayın arama taraması da büyük bir titizlikle yapılıyor. Karayolu çevresini didik didik eden askerler, köprü altlarını hatta yol kenarındaki çöp poşetlerini bile kontrol ediyor. Yol güvenliği sağlandıktan sonra da tekrar birliklere dönüş yapılıyor. Ancak panzerler gün boyu stratejik noktalarda devriye geziyor.

IRAK'I GÖZETLİYORLAR

Bu arada Irak'a sıfır noktada bulunan Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, sınır güvenliği artırıldı. Sınırdaki nöbet kulübelerinden, çıplak gözle rahatlıkla görülebilen Irak'taki Zaho kenti ile dağın zirvelerindeki Saddam Hüseyin döneminden kalma boşaltılmış karakollar gözetleniyor. Ayrıca askeri araçlar bu bölgede sürekli devriye görevi yapıyor.

Siirt'in Eruh İlçesi kırsal kesiminde ise dün geceden bu yana yoğun helikopter hareketliliği yaşanıyor. Güvenlik güçlerinin bölgede PKK'lı teröristlere yönelik geniş çaplı bir operasyon başlattığı belirtildi. Operasyonu havadan Kobra tipi helikopterlerin de destek verdiği kaydedildi.

Aktif haber



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,055 µs