En Sıcak Konular

Olay yerindeki muhabir Butto suikastini anlattı

28 Aralık 2007 13:18 tsi
Olay yerindeki muhabir Butto suikastini anlattı Butto'nun öldüğü saldırının düzenlendiği noktaya 10-20 metre mesafede olaya tanık olan AFP muhabiri Nasır Jaffry, Pakistan'ın eski başbakanı Benazir Butto'nun ölümüyle sonuçlanan saldırıdan sonraki kaos ortamını anlattı. İşte patlamanın ardından ortaya

Butto'nun öldüğü saldırının düzenlendiği noktaya 10-20 metre mesafede olaya tanık olan Jaffry, şunları aktardı:

"Saat tam olarak 17.16 idi (TSİ 14.16). Bir silah sesi duydum ve "bu da neydi" dedim. Ne olduğunu tam anlayamadan bir patlama oldu. Korkunç bir gürültü duyuldu ve kocaman ateşten bir top ve duman gördüm.

Tam bir panik havası hakimdi. İnsanlar 'bomba bomba' diye bağırarak sağa sola koşuşturmaya başladı. Ben de koşmaya başladım. Güneş batmak ve hava kararmak üzereydi. Sağa sola saçılmış et parçaları üzerinde yürümemeye çalıştım. Her yerde cesetler, ceset parçaları gördüm. Bir adamın bacakları, diğerinin eli kopmuştu. Ortalık kan gölüydü ve onlarca ağır yaralı vardı."

İntihar komandosuna ait ceset parçalarının da ortalığa saçıldığını belirten muhabir, uzaklaşmakta olan beyaz bir 4x4 gördüğünü, kalabalıktan bazılarının bunun Butto'nun aracı olduğunu, Butto'nun araçta bulunduğunu ve hastaneye götürüldüğünü söylediğini kaydetti.

"İnsanlar şoktaydı..."

Ambulansların yaralıları toplamaya geldiğini belirten Jaffry, "Tam bir kaostu. İnsanlar yaralıların ambulanslara bindirilmesine yardım ediyordu. O sırada itfaiyeden bir kamyon geldi ve su püskürterek kan izlerini ve et parçalarını temizlemeye çalıştılar. İnsanlar şoktaydı. İlk başlarda Butto'nun iyi olduğu söylendi, rahatlamış görünen bir grup genç hatırlıyorum. İyi olduğunu düşünüyorlardı. Ama sonra öldüğü haberi dolaşmaya başladı. Bir evin penceresinin önünde duruyordum, orada eski milletvekili Raca Şevkat Abassi'yi gördüm, ağlıyor, bir yandan da göğsünü yumrukluyor ve bizi bıraktı, liderimizi kaybettik diyordu" dedi.

Haber yayılırken, insanların da ağlamaya, bağırmaya başladığını ve eşinin arayarak, "Haberleri duydun mu Butto öldü dediğini" belirten muhabir, "Olay yerinde polis haberi doğrulamıyordu. Bütün yollar tutulmuştu, polis bölgeyi sarmıştı ve çıkmak neredeyse imkansızdı. Bir yolunu bulup çıktım ve hastaneye gittim. Orada bin ile bin 500 kişi vardı, kızımız gitti diye ağlayan yaşlı bir adam vardı, gençler, ablamız gitti diye bağırıyordu. Sonra Pervez Müşerref'e çok ağır hakaretler yağmaya başladı. İnsanlar kızgındı. Polisler sükuneti sağlamakta zorlanıyordu ama sakindiler. Kalabalığın öfkesini anlıyor ve en ufak hareketlerinin olayları daha da kötüleştireceğini biliyorlardı" dedi.

Butto suikasta kurban gitti

Pakistan'da eski başbakan, muhalefet lideri Benazir Butto, 27 Aralık'ta, Ravalpindi'deki mitinginin hemen ardından düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

Butto, miting sonunda konuşma yaptığı kürsüden inip aracına yöneldiği sırada intihar eylemcisi harekete geçti.

Eylemci önce silahla Benazir Butto'nun göğsüne ve boynuna ateş etti, ardından üzerindeki bombayı patlattı. Patlayan bombalar Butto'yla birlikte 20 kişinin daha canını aldı.

CNN Türk



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,597 µs