En Sıcak Konular

Sarkozy'nin amcası vatan haini çıktı!

28 Aralık 2007 11:58 tsi
Sarkozy'nin amcası vatan haini çıktı! Yunanistan Dışişleri Bakanlığı arşivleri, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin geçmişine ışık tutuyor.

Arşivlerden çıkarılan veriler, kökeni Selanik Yahudilerine dayanan Sarkozy'nin Galatasaray Lisesi mezunu olan büyük amcasının Osmanlı yönetimi tarafından "vatana ihanet" suçlamasıyla ve idam cezası istemiyle yargılandığını ortaya koydu.

Yunan dışişleri arşivlerinin ülkede yaşayan Yahudilerin tarihiyle ilgili cildinde, Sarkozy'nin büyük amcası Galatasaray Lisesi mezunu Ascher Mallah Efendi'nin Selanik'te büyük siyasi etkinliği olduğu ve Osmanlı yönetimi tarafından "vatana ihanet suçuyla" yargılandığı, hatta mahkeme savcısının Ascher Mallah için "idam cezası" istediği belirtiliyor.

Arşiv bilgilerine göre Ascher Efendi bu mahkemede beraat etti ve siyasi etkinliğini sürdürmeye devam etti.

Ascher Mallah Efendi Selanik'in Yunanistan egemenliğine geçmesinin ardından 21 Nisan 1929'da Elefterios Venizelos'un partisinden 5.202 oyla senatör seçildi.
Atina'da geçen günlerde yayımlanan "Nicola Sarkozy'nin Selanik'i" isimli kitapta da Ascher Efendi'nin o dönemden bir fotoğrafı yer alıyor. Kitapta ayrıca, Sarkozy'nin baba tarafından Macaristan'dan gelen soyunda, Osmanlı ordularına karşı savaşmış ve ölmüş, Mihail Sarkozy isimli bir akrabasının da bulunduğu belirtiliyor.

Kitaptaki ilginç bir yorumda şöyle deniliyor: "Tarih denilen şey bazen ne garip. Bir taraftan, ailesine Osmanlı İmparatorluğu tarafından büyük imtiyazlar tanınan Selanikli bir Yunan Yahudisi'nin torunu. Diğer yandan, dedeleri Türklere karşı savaşmış bir Macarın oğlu. Şimdi kendisi, 4 asır sonra, Türkiye'nin AB üyeliğine şiddetle karşı çıkıyor!"

"Sarkozy'nin Selanik'i, Ben, Bir Yunanlı'nın Torunu" isimli kitapta Fransız Cumhurbaşkanı'nın Selanikli, ancak genç yaşında Fransa'ya giderek doktor olan dedesi Beniko (Benedict) Mallah'ın Paris'te 1972'te öldüğü ve Sarko'nun Yahudi kökenini o zaman öğrendiği bildiriliyor.

Miras için İstanbul'da

Sarkozy, 1973'te liseyi bitirir bitirmez, İstanbul ve Selanik'i ziyaret ediyor. Amacı hem nostali hem de dedesinin mirasından payını almak.
Nicolas Sarkozy, Selanik'te şehrin ünlü kuyumcu dükkânına sahip dedelerinin mirasını almak için noterler ve bankacılarla kıyasıya mücadele veriyor.
Sarkozy sonunda yetkilileri ikna ederek 4 bin Frank alıyor. Bu dövizle Yunanistan'dan çıkma yasağını ise paraları ceketinin astarına yerleştirerek deliyor ve sınırı geçiyor.

MİLLİYET

 



Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,914 µs