En Sıcak Konular

Gazeteciler Bakanı rehin aldı!

28 Aralık 2007 11:11 tsi
Sri Lanka'nın Çalışma Bakanı Silva " Niye haberimi yapmıyorsunuz" diye hesap sormak için gittiği devlet televizyonunda personel tarafından rehin alındı. Silva ancak ekipten özür diledikten sonra serbest bırakıldı.

Sri Lanka'nın Çalışma Bakanı Mervyn Silva dün sabah erken saatlerde "yöneticilerine fırça atmak için" devlet televizyonuna giderken kendinden çok emindi. Silva, kanala geldi ve yönetime 2004'te tsunami felaketinde yıkılmış bir köprünün yeniden açılışı nedeniyle düzenlenen ve devlet başkanının da katıldığı törende yaptığı konuşmanın neden yayınlanmadığının hesabını sordu. Bu sırada ortam gerildi ve bakanın yardımcılarından biri kanalın haber müdürünü tokatlayarak tartakladı. Tartaklanma sırasında haber müdürünün ceketi yırtıldı.

Ancak Bakan, gazetecilerin bu davranışa sessiz kalacağını sanarak çok yanılmıştı. TV personeli kanalın bulunduğu binada olayı protesto etmek için bir araya toplandı ve bakanı küçük bir odaya soktu. Çalışanlar sigara dumanı içinde kalsın diye odanın havalandırmasını da kapadı ve ondan özür dilemesini talep etti. Özür dilemediği takdirde bakanın kanaldan dışarı çıkamayacağını söyleyen çalışanlar bakanın korumalarını da tartakladı. Polisin içeri girip bakanı korumaya almasına rağmen koridorlarda toplanan çalışanlar, protestolarını sürdürdü. Bunun üzerine bakan özür dilemek zorunda kaldı. Silva; "yaptığımın kötü bir şey olduğu düşünülüyorsa, çalışanlardan özür dilemek isterim" dedi. Medya Bakanı Yapa, yaşananları "talihsiz olay" olarak nitelendirdi ve davranışının yanlış olduğunu kabul etti.

Bakan Silva, daha önce de medyaya karşı olan sert ve düşmanca tutumu nedeniyle eleştiriliyordu.

 

taraf

 

 



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,341 µs