En Sıcak Konular

Butto'nun ölümü dünya basınında

28 Aralık 2007 11:20 tsi
Butto'nun ölümü dünya basınında Eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun suikaste kurban gitmesi dünya basınında yankılandı. Dünya basını ağırlıklı olaral iç savaş endişesini vurguladı.

AMERİKA'NIN SESİ TELEVİZYONU (VOANEWS): “ANKARA'DAN İSLAMABAD'A SAĞDUYU ÇAĞRISI”
Washington'dan yayın yapan Amerika'nın sesi televizyonu Pakistan eski başbakanı Benazir Butto'nun suikastte ölmesini, “Ankara, Pakistan Halk Partisi lideri Benazir Butto'nun uğradığı suikast sonrasında hayatını yitirmesi üzerine Pakistan'a 'güç birliği ve sağduyu' telkininde bulundu. İlk tepkinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldiğini belirten televizyon, Gül'ün “Gerçekten çok üzüldüm. Çok Üzücü” sözlerine yer verdi.
Televizyondaki haberde şu ifadeler yer aldı:
“Türkiye'nin 'dost ve kardeş ülke' saydığı ülkeler arasında özel bir öneme sahip olan Pakistan'da eski başbakanlardan Benazir Butto'nun, partisinin düzenlediği bir seçim mitinginde uğradığı saldırı sonucu hayatını yitirmesi Ankara'yı üzüntüye boğdu”

THE TELEGRAPH: BENAZİR BUTTO'YA SUİKAST GİRİŞİMİNDEN SONRA PAKİSTAN İÇ SAVAŞLA KARŞI KARŞIYA KALABİLİR
İngiliz The Telegraph gazetesi, “Pakistan'ın eski başbakanı Benazir Butto'nun suikaste uğraması Pakistan'da iç savaşı hortlatabilir” dedi.
Gazete, “Pervez Müşerref'in elinde tuttuğu Nükleer silahlı ülke son on yılın en kötü politik kriziyle karşı karşıya” yorumunu yaptı.

EL CEZİRE: “YÜKSELEN ÖFKE”
Katar'dan yayın yapan El Cezire Televizyonu Eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun suikaste uğramasından sonra ülkede öfkenin yükseldiğini belirtti. Haberde Butto'nun yandaşlarının camları kırdığı ve arabaları taşladığı ifade edildi. Binlerce kişinin Butto'nun memleketi Sindh eyaleti caddelerinde toplandığının ve öfkenin yükseldiğinin kaydedildiği haberde Butto yandaşlarının iktidar partisinin seçim afişlerini yaktığı ifade edildi.

NEW YORK TİMES: “BUTTO SUİKASTİ KARGAŞAYI ATEŞLEYEBİLİR”
Amerikan Newyork Times gazetesi, “Pakistan''da iki kez başbakanlık yapmış olan Butto'nun uğradığı suikast ülkedeki politik kargaşayı derinleştirebilir. Butto'nun öfkeli yandaşları tarafından yaygın şiddet ateşlenebilir” diye yzadı.

THE İNDEPENDENT: “ŞİMDİ NE OLACAK?”
İngiliz The independent gazetesi, “Ravalpindi'de suikaste uğrayan ve geçmişte iki kez başbakanlık yapmış olan Benazir Butto gelecek seçimlerde üçüncü kez yarışacaktı. Butto'nun ölümü Pakistan'da demokrasi umutlarını kırdı” diye yazdı.

LOS ANGELES TİMES: “SUİKAST ÜLKEDE İSTİKRAR UMUTLARINI YOK EDEBİLİR”
Amerikan Los Angeles Times gazetesi, “Bush Yönetimi aylardır süren Benazir Butto'nun gelmesi ile ülkedeki istikarın sağlanacağı umudunu taşıyordu. Ancak Butto'nun uğradığı bu suikast terörizmle savaş, Nükleer silahların güvenliğinin garanti altına alınması ve bölgesel kaos umutlarını kırdı” ifadelerini kullandı.

CNN: “BUTTO'NUN NAAŞI EVE GETİRİLDİ”
CNN İnternational Televizyonu, haberinde, "eski Pakistan başbakanı Benazir Butto'nun korkunç ve ızdıraplı bir suikaste uğramasından sonra bugün Pakistan sokakları bomboş ve sessiz. Naaş eşi ve üç çocuğu tarafından alınarak Sindh eyaletinin Larkana kentine bağlı Garhi Hüda Bakş köyünün mezarlığına getirildi. Cenaze töreninin cuma öğleden sonra yapılması planlandı" dedi.

DEUTSCHE WELLE: “YANDAŞLARI ŞOK İÇİNDE”
Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, Butto'nun yandaşlarının şok içinde olduğunu kaydetti. Haberde, Butto'nun kaldırıldığı hastaneye gelen Butto yanlılarının Devlet Başkanı Pervez Müşerref karşıtı sloganlar attığı belirtilirken, “Bazıları gözyaşlarına tutamazken, bazıları da hastanenin acil girişindeki cam kapıyı kırdı” denildi.

Aktif haber



Bu haber 254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,658 µs