En Sıcak Konular

Ah baba ah: Yaktın bu çocukları!

28 Aralık 2007 10:44 tsi
Ah baba ah: Yaktın bu çocukları! Demokrat Parti Kongresi’ne sayılı gün kaldı. Ama sayılı olmayan, Merkez Sağ liderliğine aday olanlar. Herkes Kırat’a süvari olma derdinde. Tabii bu lider enflasyonunun bir de ‘siyasi taktik’ veçhesi var. ‘Başkan seçilemeyiz a

Politik yelpazenin merkez sağ koltuklarına düşen kesiminde bir boşluk olduğu doğru mu değil mi, bunun üzerine siyaset yapılır mı ayrı bir konu ama, Demokrat Parti üzerinden bu koltuğu kim dolduracak diye sorarsanız, hayli zamanınızı alırız!

Zira DP’nin hayli hararetli geçeceği anlaşılan kongresinde aday enflasyonu yaşanıyor. Çoğu elbette seçilemeyeceğini biliyor. Bir o kadarı da “emanetçi” sayılabilir. Maksat, gerçekten seçilecek olana “ben de güçlüyüm” diyerek, olası ikbaldan azıcık koparmak.

Merkez sağın lider adayları içinde DP’yi ana merkez olarak görmeyip yeni oluşumlar veya bu oluşumlar üzerinden DP’ye mesaj gönderenler de çok.

Buyrun kısa bir tur atalım. Rize bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz. İktisat ve günlük ekonomiye biraz milliyetçi çokça ulusalcı yorum katan, doğrusunu söylemek gerekirse hayli ilgi de çeken Yiğit Bulut.

Tıp ve televizyon dünyasını muhalefete aktaran Prof. Dr. Mehmet Haberal. Bahçeşehir Üniversitesi’nin (bu üniversite siyasi açıdan münbit bir alan oluşturuyor demek ki!) halef ve selef rektörleri; Süheyl Batum ve Deniz Ülke Arıboğan.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan. Star yazarı Nasuhi Güngör’e göre, “Genelkurmay’ın internet sitesinde gece yarısı yayınlanmak üzere Türkçesi 10 üzerinden 3 düzeyinde metinler kaleme alan ‘ulusalcı’ bir akademisyen.” 

Peki bunlardan kim başarılı olabilir derseniz, yanıtı zor. Birçoğu elenecek. Zira hala sırada olan Mehmet Ağar, Erkan Mumcu sair isimleri söylemedik bile.

Ama daha önemlisi bu isimlerin bir çoğunun “Demirkırat” ve “Ankara” birikimleri, geçmişleri sınırlı. Onun için şimdilik izlemek, “elenenlerden” sonra elekte kalanlara bakmak gerekiyor.

www.iyibilgi.com Ankara



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,613 µs