En Sıcak Konular

Fenerliler Alex için dua etsin!

28 Aralık 2007 09:58 tsi
Fenerliler Alex için dua etsin! Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen; Fenerbahçe'nin ilk yarı performansını değerlendirirken, Fenerbahçelilerin Alex'e bir şey olmaması için dua etmesi gerektiğini, takımın kaderinin ona endeksli olduğunu söyledi.

Rıdvan Dilmen, sezonun ilk yarısındaki Fenerbahçe'yi ve performansını yorumlarken özellikle Alex faktörüne vurgu yaptı. İşte Dilmen'in yorumları:

Bana göre takımın şu an için transfere ihtiyacı yok. Ancak yöneticisi, antrenörü, taraftarı Alex'e birşey olmasın diye dua etmeli. Çünkü Alex sallanırsa Fenerbahçe ne şampiyonluğa, ne de Avrupa'da başarıya ulaşabilir. Takımın kaderi ona endeksli.

Artık büyük kulüplerde yedek oyuncu kavramı ortadan kalktı. Kenarda bekleyenlere sahadakilerin alternatifi diyebilirsiniz. Bu anlamda Fenerbahçe'nin kulübedeki isimlerinin faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin Lugano veya Edu'nun oynayamadığı dönemlerde Rize'den gelen Yasin zaman zaman hata yapmasına rağmen savunmada fazla sırıtmadı. Ali Bilgin ve Kazım, Deivid'in yokluğunda iyi bir alternatif oldular. Ali Bilgin, Alex'in forma giymediği maçlarda (ki Alex yerini doldurmak imkansız) onun görev bölgesinde de yer aldı. Aynı şekilde Vederson'un da katkısı göz ardı edilemez. Zaten ilk on bire baktığınızda hepsi kaliteli isimler olduğundan onların eş değerlerini bulmak hem zor, hem de maliyet açısından külfet. Bulduğunuzu düşünün bu kez de kulübede tutmak kolay olmaz. Ara transferde ben ihtiyaç görmüyorum. Ancak Aurelio'nun durumu belirsizliğini koruyor. Giderse belki bir oyuncu alınabilir.

Zico ile ilgili her zaman şunu söylüyorum; Ligimizin vasat, Avrupa'nın ise iyi antrenörlerinden biri. Bunu söylerken ligde Avrupa ayarındaki büyüklerle oynadığı maçları da katıyorum. Zico iki yıldır küçük takımlara karşı takımın yaşadığı konsantrasyon sorununu bir türlü çözemedi. Güçlü kadrosuna rağmen 70 puanla şampiyon oldu. Bu sezon bu kadroya rağmen, tüm derbileri kazanmasına rağmen benim hesabımın 5-6 puan gerisinde kaldı. İkinci yarı ciddi sıkıntı yaşanacaktır. Takımdaki konsantrasyon sorununu başka tercihlerle çözebilirdi. Sistemle oynayabilirdi, bu tür maçlara konsantre olabilecek isimleri sahaya sürebilirdi. Zayıf takımlara karşı daha ofansif bir kadro çıkabilirdi. Eğer bu problem devam ederse ikinci yarı işler kötü gidebilir

Açıkcası Fenerbahçe, takım savunmasını çok iyi öğrendi. Kadro yapısı da zaten bu. Yöneticisinden antrenörüne, taraftarına kadar herkes tek bir şey için dua edecek; Aman Alex'e bir şey olmasın. Alex sallanırsa Fenerbahçe şampiyon olamaz. Fenerbahçe'nin bütün kaderi Alex'in ellerinde.

Fenerbahçe Kulübü uzun süredir istikrar peşindeydi ve bunu yakaladılar. Çok iyi hatırlıyorum, beş yıl önce Mahmut Uslu bir televizyon programına bağlandı ve bugünlerin böyle olacağını söyledi. Benim oyunculuğumda ve Aziz Yıldırım'ın ilk dönemlerinde sezonu bir antrenörle bitirmek imkansızdı. Ama bugün bakıyoruz son beş yılda sadece iki hoca gelmiş. Başarının sırrı işte bu doğruda yatıyor.

Mehmet Aurelio, Alex ve Deniz en başarılı isimler. Ama Gökhan Gönül de iyi çıkış yaptı. Edu, Lugano ve Roberto Carlos da kötü sezon geçirmedi. Özellikle Avrupa maçlarında etkili ve dengeliydiler. Tabii ki Semih de unutulmamalı. O da formayı aldıktan sonra çok önemli işler yaptı. Deivid ise öylesine kritik goller attı ki Fenerbahçe'nin kritik adamlarından biriydi. Volkan da Serdar'ın sakatlığından sonra iyi performans gösterdi. Bu övgülerim Avrupa Kupaları ve derbiler için geçerli. Onun da altını çizelim.

Kurada Porto ya da Sevilla çıksın diyorduk. Ama bunu Chelsea ve Barcelona gibi takımlarla kıyaslayarak söylüyorduk. Aslında Sevilla da çok güçlü. Ama Fenerbahçe'nin oyun karakterine göre iyi bir kura. Sevilla oyunun her iki yarısında oynadığı 15-20 dakikadaki futboluyla Avrupa'nın en iyisi. Bir kere çok süratliler. Fenerbahçe ise ayağa pas yaparak kontrollü oyunu benimsediği için onların temposunu tutabilir.

 

milliyet



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,084 µs