En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Say'a Akif'li gönderme

28 Aralık 2007 09:40 tsi
Erdoğan'dan Say'a Akif'li gönderme

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümünde, AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programa katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de rüyalarımız kısmen öldü" diyerek umutsuzluğunu dile getiren ünlü piyanist Fazıl Say'a, M.Aki

Milli şair Mehmet Akif Ersoy, ölüm yıldönümünde AK Parti Gençlik Kolları tarafından parti genel merkezinde düzenlenen program ile anıldı. Programda konuşan Başbakan Erdoğan, günümüz gençliğinin Akif'in hayatını çok iyi bilmesinin önemine işaret ederek, Akif'in dün olduğu gibi bugüne de ışık tutan bir kanaat önderi olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Akif'in geçmişte söylediği sözlerin bu gün ve gelecekte geçerli olacağını kaydetti. Akif'in düşüncesindeki Asım'ın Nesli'ni hatırlatan Erdoğan, Akif'in eserlerinin çok iyi bilinmesinin önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, Akif'in bir kaç şiirini değil bütün şiirlerinin bilinmesi gerektiğini ve Safahat'ın yedi bölümünün de bilinmemesinin Akif'in yanlış tanınmasını sağlayacağını vurguladı.

Akif'in şiirlerinde yol gösterici ve öğretici yönlerinin bulunduğunu anlatan Erdoğan, İstiklal Marşı şairinin yeni nesiller tarafından yeterli şekilde bilinmediğini belirtti. Akif'in hayat hikayesinin Cumhuriyet tarihinin önemli bölümünü anlattığını ifade eden Erdoğan, Akif'e övgüler düzerek, belli bir kalıpa sokmanın yanlışı olacağını söyledi. Erdoğan, Akif'in bu milletin destanını yazan büyük bir fikir adamı olduğunu ifade etti.

Akif'in kör taassubun karşısında, ışığın habercisi olduğunu anlatan Erdoğan, "Akif hayatın, umudun, heyecanın şiirini yazdığı kadar, insani acıların yoksullukların da şiirini yazmıştır. "dedi. Akif'in bugünkü nesillere bugünkü sanatçılara en çok örnek olması gereken yanının özellikle umutsuzluk karşısındaki asil duruşu olduğuna işaret eden Erdoğan, "İstiklal aşkıyla tutuşan ve bu aşkla milyonların kalbini dirilten Akif, umutsuzluğa, yenilgiye asla pirim vermemiştir. Akif'in kitaplarında çok geniş yer tutan umut ve diriliş duygusu bütünüyle bir medeniyet tasavvurunun ve bu medeniyete olan güvenin neticesidir." diye konuştu.

Erdoğan, "Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak" mısralarının Akif'in çok zor bir zaman diliminde koruduğu o güçlü ümidinin ifadesi olduğunu kaydetti. Erdoğan, Akif'in ait olduğu millete sonuna kadar güvendiğini işaret ederek, "Son birey kalıncaya kadar, son kale düşünceye kadar güveniyordu." dedi.

Akif'in bilginin gücüne inandığını ve buna şiirlerinde vurgu yaptığını anlatan Erdoğan, milletin birliğine inancını şiirleriyle değil, eylemleriyle de gösterdiğini anlattı. Akif'in şiirlerini sanat için yazmadığını, memleket ve millet davası için yazdığına işaret eden Erdoğan, "Millet davası için vasıta haline getirir."dedi. Erdoğan, Akif'in eserlerinde, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu anlattığını ve bundan memnuniyetsizliğini ifade ettiğini kaydetti.

Törende AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hakan Tütüncü de bir konuşma yaptı. Programın sonunda Akif'in hayatını anlatan tiyatro oyunu sergilendi. Başbakan Erdoğan programa eşi Emine Erdoğan ve Kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte geldi.

Erdoğan'ın salona girişi sırasında, gençler tarafından uzun süre alkışlanarak, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" şeklinde slogan atıldı. Erdoğan'ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi.
 
haber7



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,659 µs