Babasının asıldığı yerde öldürüldü | " /> Babasının asıldığı yerde öldürüldü | "/>

En Sıcak Konular

Babasının asıldığı yerde öldürüldü

28 Aralık 2007 08:24 tsi
Babasının asıldığı yerde öldürüldü
Pakistan'da 8 Ocak’ta yapılması planlanan seçimler öncesinde başkent İslamabad yakınındaki Ravalpindi şehrinde dün yapılan muhalefet mitingi kana bulandı. İslam dünyasının ilk kadın başbakanı Benazir Butto, babası Zülfikar Ali Butto’nun idam

Butto bu kez kurtulamadı   
 
Pakistan’da muhalefetin bir numaralı lideri Benazir Butto, seçim mitingi sırasında düzenlenen suikastta hayatını kaybetti. Saldırgan, aracına yaklaştığı Butto’yu boynundan ve başından vurup kendisini havaya uçurdu. Ağır yaralanan Butto, kurtarılamadı. Butto, iki buçuk ay önce 150 kişinin öldüğü saldırıdan da kılpayı kurtulmuştu.


PAKİSTAN’da 8 Ocak’ta yapılması planlanan seçimler öncesinde başkent İslamabad yakınındaki Ravalpindi şehrinde dün yapılan muhalefet mitingi kana bulandı. İslam dünyasının ilk kadın başbakanı Benazir Butto, babası Zülfikar Ali Butto’nun idam edildiği Ravalpindi şehrinde düzenlenen silahlı ve bombalı suikastla can verdi. ABD, Rusya başta olmak üzere tüm dünya saldırıyı şiddetle kınadı. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, halkı sakin olmaya davet etti. Korkunç saldırı, eski başbakan Benazir Butto’nun, başında olduğu Pakistan Halk Partisi’nin seçim kampanyasına destek için şehirdeki Liyakat Bağ Meydanı’nda düzenlediği mitingde gerçekleşti.

GELDİ, VURDU, PATLATTI

Muhalif lider, ’yiyecek, giyecek ve barınma’ vaadinde bulunduğu konuşmasını bitirip mitingin düzenlendiği meydandan ayrılmaya hazırlanırken, önce silah sesleri duyuldu. Silahlı bir saldırgan Butto’nun aracına yaklaşarak tabancayla üst üste ateş açtı. Boynu ve başından vurulan Butto yere yığıldı. Saniyeler içinde saldırgan üzerindeki parça tesirli bombayı patlattı. Cesetlerin ve insan parçalarının etrafa saçıldığı miting alanında 20 kişi hemen can verdi.

ÖNCE ’GÜVENDE’ DENDİ

Önce Butto’nun güvende olduğu ve saldırıdan tıpkı 18 Ekim’de Karaçi’deki ’Sürgünden dönüş mitinginde’ düzenlenen ve 150 kişinin öldüğü bombalı saldırıda olduğu gibi ’yine’ kıl payı kurtulduğu açıklandı. Türkiye saatiyle 15.00’te gelen haberlere göre birçok parti yetkilisi ölmüş, fakat Butto ağır yaralı kurtulmuştu. Muhalif liderin Dubai’deki eşi, hemen hastaneye kaldırılan Butto’nun ameliyata alındığını duyurdu. Ancak dünyayı şoke eden haber, yerel saatle 18.16 itibariyle ajanslara düştü: "54 yaşındaki Benazir Butto, 1971-1977 arasında başbakanlık yapan babası Zülfikar Ali Butto’nun yine bir askeri darbenin ardından 1979’da asıldığı şehirde son nefesini verdi.

LİDERİMİZ ŞEHİT OLDU

"Liderimiz şehit oldu" diyen parti yetkilisi Rehman Malik, "Hükümeti gerekli güvenlik önlemlerini almaları ve frekans karıştırıcı gibi uygun ekipmanı sağlamaları konusunda defalarca uyardık, hiç kulak asmadılar" dedi. Butto’nun partisinin üst düzey yetkilisi Ferzane Raja ise, "Bu Pakistan’ı bölmek isteyenlerin işi, çünkü Butto birliğin simgesiydi. Bütün Butto ailesini bitirdiler. Bunlar Pakistan’ın düşmanları" dedi. İki kardeşini de daha önce siyasi suikastlere kurban veren Benazir Butto’nun memleketi Karaçi’de saldırının ardından silah sesleri duyuldu. Pakistan Devlet Başkanı Müşerref, kurmaylarıyla toplantı yaptıktan sonra televizyondan yaptığı konuşmada halkı soğukkanlılığa davet etti.

Kim yapmış olabilir?

UZMANLAR, tıpkı iki ay önce olduğu gibi bu saldırıyı da, Batı yanlısı Butto’yu ’din düşmanı’ gören Taliban’ın düzenlediğini düşünüyor. İstihbarat raporları, El Kaide’nin, Taliban’ın ve Pakistanlı ’Cihadçı’ grupların Butto’nun peşine intihar bombacıları taktığını ortaya koyuyordu. Butto, ülkeye döndüğü gün düzenlenen saldırıdan babasını idama ettiren Ziya ül Hak’ın taraftarlarını sorumlu tutmuştu.

hurriyet



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs