En Sıcak Konular

Pakistan'da 3 günlük yas ilan edildi

28 Aralık 2007 00:23 tsi
Benazir Butto'nu öldürülmesinden sonra ilk görüşlerini Pakistan devlet televizyonunda halka seslenerek veren Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, Butto'nun ölümü için ülke genelinde 3 gün yas ilan edildiğini açıkladı.

Pakistan genelinde Rawalpindi, İslamabad ve Karaçi gibi büyük şehirlerde halk, devlet güvenlik güçleri ile çatışırken, çatışmalarda 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Sokaklara dökülen halk, devlet binalarını ve araçlarını ateşe vererek zarar verdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, aynı saat diliminde seçim gösterileri yapan Navaz Şerif'in bulunduğu kalabalığa silahla ateş edilmesi sonucu da 4 kişi hayatını kaybetti.

Hint basınına konuşan Navaz Şerif, 8 Ocak'taki seçimlerin pek bir anlamı kalmadığını dile getirirken, ülke liderlerinin Pakistan'ı bu karmaşık devreden kurtarmak için oturup konuşmaları gerektiğini dile getirdi. Şerif, Butto'nun ölümüne sebep olarak ise Müşerref'in izlediği politikayı gösterdi.

ABD Devlet Başkanı George W. Bush da yaptığı açıklamada, Butto'nun Pakistan'ı modern ve demokratik siyasi hayata taşıyabilecek bir lider olduğunu ve Butto'yu teröre kurban vermekten dolayı üzgün olduğunu dile getirdi. Butto, İngiltere ve Washington'da bulunduğu devrede Beyaz Saray'dan açık destek bulmuştu.

Pakistan Ordusundan halen bir açıklama gelmezken, ordu üzerinde hala büyük etkisi olan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, hükümet liderlerini, acil durum değerlendirmesi için çağırdı.

54 yaşındaki Benazir Butto, bundan önce 1988-90 ve 1993-96 yılları arasında iki defa Pakistan Başbakanlığı yapmıştı. Kendisi gibi Pakistan Halk Partisi (PPP) lideri olarak Başbakanlık yapan babası Zülfikar Ali Butto da Rawalpindi'de darbe güçlerince idam edilmişti. Benazir Butto da Rawalpindi'de suikasta maruz kalarak hayatını kaybetti.

 

zaman
 



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs