En Sıcak Konular

Almanya'daki Türk vekil tacize uğradı

27 Aralık 2007 21:36 tsi
Almanya'daki Türk vekil tacize uğradı Sürekli SMS'ler gönderiyor. Geceleri dahi rahatsız ediyor. Türk vekil, tacizci Alman'ı anlattı.

Alman Sol Parti Bremen eyaleti parti teşkilatından "taciz" nedeniyle ihraç edilen üst düzey yönetici sosyal bilimci Manfred Steglich’in (50) taciz ettiği Türk asıllı Bremen eyalet meclisi Sol Parti üyesi Şirvan Çakıcı, "bir erkeğin ’hayır’dan anlaması gerektiğini" söyledi.

Çakıcı, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Alman ve Türk medyasının aşırı ilgisinden rahatsızlık duyduğunu ifade etti ve "Bir erkek ’hayır’dan anlamalı. Eğer bir kadın kendisine ’hayır’ diyorsa bunu kabullenmeli. Hayır hayırdır" şeklinde konuştu.

SÜREKLİ TACİZ ETTİ

Taciz olayının ortaya çıkmasından sonra parti yönetiminin kendisini destekleyerek, Steglich’i partiden ihraç etme kararı aldığını hatırlatan Çakıcı, şunları ifade etti:

"Eyalet meclisinde en genç milletvekili benim. Söz konusu kişi beni sürekli rahatsız etti. Gece saat kaç olursa olsun mesajlar çekti. Özel e-mailime de aşık olduğunu belirten mesajlar attı. Doğum günümde Max Behrbohm’un Ölüm adlı kitabını hediye etmek istedi. Bu kitapta adı geçen kahramanın, karşılıksız aşk yüzünden intihar ettiğini ve kendisinin de intihar edeceğini söyledi. Tüm bu baskılar sonucunda olayı parti yönetimiyle paylaşmak zorunda kaldım."

ADETA DELİRMİŞ GİBİ

Çakıcı, "Taciz eden kişinin psikolojisinin iyi olmadığını söyleyebilirim. Adeta delirmiş. SMS mesajları, e-mailler, intihar teşebbüsüyle beni tehdit etme normal kişilerin yapacağı bir şey değil. Kaldı ki evli ve iki çocuk babası olan bir kişi bunları nasıl yapar, anlayamıyorum" diye konuştu.

BABAM YAŞINDA BİRİYLE EVLENMEM

Bekar olduğunu ve ailesiyle birlikte yaşadığını, şu sıralar iş ve politika üzerine meslek eğitimi aldığını ifade eden Çakıcı, "Önce eğitimimi tamamlamak istiyorum. Meslek eğitiminden sonra üniversitede politika okumak istiyorum. Bütün bunlardan sonra evliliğin mümkün olabileceğini düşünüyorum. Ancak elbette babam yaşında bir kişiyle değil" dedi.

Elazığlı bir işçi ailesinin kızı olan, 1980 Köln doğumlu Şirvan Çakıcı, ailesinin ileri görüşlü olduğunu da ifade ederek, "Aileme çok şey borçluyum. Bu olayda beni yalnız bırakmadılar. Elbette onlar da bu duruma çok şaşırdı. Bana büyük destek oldular" dedi.

internethaber



Bu haber 1,145 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,205 µs