En Sıcak Konular

İşte TSK'nın yeni casusları!

27 Aralık 2007 17:55 tsi
İşte TSK'nın yeni casusları! Irak'a düzenlenen sınırötesi operasyonlarla bir kez daha gündeme gelen insansız casus uçaklar, TSK bünyesine de girmeye hazırlanıyor. İsrail’in, teslimatı geciken 10 insansız casus uçağı, yakın zamanda Hava Kuvvetleri'nin bünyesine katılacak. İşte

İsrail Havacılık Sanayi ile İsrailli Elbit Sistemleri, önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye 10 pilotsuz uçak teslimatında daha bulunacak.

Edinilen bilgiye göre, halen yıllık olağan ziyaretler çerçevesinde Türkiye'de bulunan bir İsrail Savunma Bakanlığı heyeti ile Türk yetkililer arasında yapılan görüşmelerde, yaklaşık 3 yıl önce imzalanan anlaşma çerçevesinde, İsrailli firmaların malzeme ve eğitim temini ile birlikte pilotsuz uçakların teslim takvimi üzerinde görüş birliğine varıldı.

Buna göre, İsrailli firmalar, önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye 10 pilotsuz uçağın teslimatını yapacaklar. 2005 yılı başlarında imzalanan anlaşma doğrultusunda İsrail Havacılık Sanayi, Heron adlı pilotsuz uçakları sağlarken, Elbit Sistemleri de uçaklar için gereken yer istasyonları ve iletişim sistemlerini verecek. İsrail tarafı, Heron uçakları ile ilgili eğitim ve teknik desteği de sağlıyor.

İsrailli firmalar, Türk ordusunca açılan 200 milyon dolarlık ihalede, ABD ve Fransız firmalarını geride bırakarak ihaleyi üstlenmişlerdi. Amerikan firması General Atomic, ABD ordusunda ve Irak'ta kullanılan Predator adlı insansız uçakları önermişti. Anlaşma uyarınca İsrail'in Türkiye'ye 40 kadar insansız keşif uçağı ve 12 adet yer komuta istasyonu satması öngörülüyordu.

İsrail ordusu tarafından da kullanılan pilotsuz keşif uçakları, 1000 kilometre menzile, 30 bin fit yüksekliğe çıkma özelliklerine sahipler. Kanat genişliği 16 metre olan uçaklar, 52 saat aralıksız uçabiliyorlar. İsrail, pek çok Avrupa ülkesine ve ABD'ye de bu uçaklardan satıyor. Yerden yönetilen pilotsuz uçaklar, 150 kilometre mesafeden kontrol edilebiliyor, üzerinde bulunan video kameralar sayesinde, uçtuğu bölgenin görüntülerini yer kontrol sistemine iletiyor.



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,936 µs