En Sıcak Konular

Araç kundakçıları kıskıvrak yakalandı

27 Aralık 2007 17:39 tsi
Günlerdir büyükşehirlerde araç kundaklayan terör örgütü yandaşları yakalandı.

İzmir'de araç kundaklama, ses bombası atılması, molotofkokteyli atma, korsan gösteri yapma eylemlerini gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan aralarında 3 kız ve 8 üniversite öğrencisinin de bulunduğu terör örgütü üyesi oldukları ileri sürülen 22 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, aldığı istihbaratları değerlendiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'de araç kundaklama, ses bombası atılması, molotofkokteyli atma, korsan gösteri yapma eylemlerini gerçekleştirdikleri belirlenen terör örgütü üyelerini yakalamak için harekete geçti. Yaklaşık 2 ay süren teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından İzmir'in çeşitli semtlerinde 18 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda terör örgütünün İzmir'de gençlik yapılanmasından sorumlu olduğu ileri sürülen İstanbul Üniversitesi öğrencisi S.Y. (24) ile örgüt elemanı oldukları iddia edilen 7 üniversite öğrencisi ve 3 kızın da aralarında bulunduğu 21 kişi yakalandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanan 22 örgüt elemanının 7 Ekim 2007 günü Gündoğdu Meydanı'nda bir otomobilin altına ses bombası bırakılması, 27 Ekim günü Konak'ta parka halindeki bir otomobili kundaklanması, 7 Kasım günü Ege Üniversitesi kampüsünde düzenlenen gösteride terör örgütü elebaşı lehine slogan atılması ve posterini açtıkları, Karşıyaka Yamanlar Mahallesi'nde yola barikat kurup çevreye molotof kokteyli atılması, 23 Aralık gecesi Kadifekale semtinde molotof kokteyli atılması ve kendilerine müdahale etmek isteyen polislere mukavemet gösterilmesi, 24 Aralık gecesi Güzeltapa-Gümrük seferini yapan belediye otobüsüne molotof kokteyli atılması eylemlerini gerçekleştirdiklerinin belirlendiği bildirildi.

HALKIN HUZURUNU BOZACAK EYLEM PLANLARI

Terör örgütünün İzmir'deki gençlik yapılanmasından sorumlu olduğu öne sürülen S.Y'nin, terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarında eğitim gördüğünün belirlendiği, örgüt elemanı oldukları iddia edilen 21 kişi ile İzmir'de halkın huzur ve güvenini bozmaya yönelik araç kundaklama, molotof kokteyli atma, korsan gösteri yapma eylemlerini sürdüreceklerinin belirlendiği bildirildi.

Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 18 molotof kokteyli, molotof kokteyli hazırlamakta kullanılan 5 litre benzin ile 25 boş şişe, bol miktarda örgütsel doküman ve terör örgütü elebaşının posterleri ele geçirildi.

Emniyet yetkilileri, gözaltındaki 22 zanlının barınmalarına yardımcı oldukları ve evlerinde örgütsel doküman ele geçirilen 3 üniversite öğrencisinin daha yakalandığını, ifadeleri alındıktan sonra ''yardım ve yataklık yaptıkları'' iddiasıyla dün adliyeye gönderilen 3 kişinin savcılık tarafından serbest bırakıldığını bildirdi.

Emniyet Müdürlüğüne işlemleri tamamlanan 22 kişi, adliyeye sevk edildi.

İzmir'in Kadifekale semtinde yapılan korsan gösteri ve Güzeltepe semtinde otobüs kundaklanmasının ardından polisin gerçekleştirdiği operasyonlarda, 27 kişi yakalanmış, otobüs kundaklanması olayına karıştıkları ileri sürülen 2 zanlı yaşları küçük olduğu için 1 gün gözaltında tutulduktan sonra dün adliyeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştı.

Aktif haber



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,148 µs