Navaz Şerif'ten intikam yemini | " /> Navaz Şerif'ten intikam yemini | "/>

En Sıcak Konular

Navaz Şerif'ten intikam yemini

27 Aralık 2007 17:31 tsi
Navaz Şerif'ten intikam yemini




Pakistan'ın diğer muhalif liderlerinden Navaz Şerif, Butto'nun intikamını hep beraber alacaklarını söyledi. Peşaver ve Karaçi'de Müşerref aleyhine eylemler yayılıyor.

Pakistan'da eski başbakanlardan Benazir Butto'nun bugün suikaste kurban gitmesi, diğer muhalefet partileri ve yandaşları arasında üzüntüye yol açtı. Butto'nun ardından geçen ay sürgünden ülkesine dönen eski başbakan Navaz Şerif, Butto'nun ölümüyle birlikte Ravalpindi'deki hastaneye geldi. Şerif'in üzgün bir şekilde Butto'nun naaşının başında oturduğu belirtiliyor.

AFP ajansı, Şerif'in, Butto'nun ölümünden sonra Pakistan halkına, Butto ile savaşlarını onun ölümünden sonra da sürdürme sözü verdiğini aktardı. Hastane önündeki kalabalığa da seslenen Şerif, "Kalbim kan ağlıyor. Sizin gibi ıstırap içindeyim" diye konuştu. "Butto benim kız kardeşimdi" diyen Şerif, "Kendinizi yalnız hissetmeyin, sizinle birlikteyim. İntikamımızı alacağız" ifadesini kullandı.

Bu arada, Ravalpindi'deki hastanenin önünde toplanan Butto yanlıları, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref aleyhine sloganlar atıyor. Göstericilerin bir kısmı "katil Müşerref" diye bağırırken, bazılarının araçlara taş attığı belirtiliyor. Gözyaşlarına boğulan Butto yanlıları, acil servisin girişindeki cam kapıyı da kırmıştı. Butto'nun memleketi Karaçi'de, ölüm haberinin ardından silah sesleri duyulduğu belirtiliyor. Peşaver kentindeyse gösteri düzenlendiği, polisin göz yaşartıcı gaz ve cop kullanarak göstericileri dağıttığı bildiriliyor. Benazir Butto'nun lideri olduğu Pakistan Halk Partisi'nin önde gelen yöneticilerinden Ferzana Reca, "Benazir Butto'nun ülkede birliğin sembolü olduğunu, dolayısıyla bu saldırının Pakistan'ı bölmeye yönelik bir girişim olduğunu" söyledi. -

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI-

Bu arada Butto'nun suikasta kurban gitmesinden sonra Müşerref'in bu akşam acil toplantı yapacağı bildirildi. Devlet televizyonundaki haberde, Müşerref'in bu akşam başkent İslamabad'da yapılacak acil toplantıya başkanlık edeceği belirtildi.

Öte yandan, Beyaz Saray sözcüsü Scott Stanzel, Butto'nun öldürülmesiyle ilgili olarak ABD Başkanı George Bush'un bilgilendirildiğini söyledi. Stanzel, Bush'un Texas'daki çiftliğinde tatilde olduğunu ve kendisine konuyla ilgili brifing verildiğini kaydetti. Butto, bugün mitingde yaptığı konuşmada, karşı karşıya olduğu riskleri bildiğini açıklamıştı. Butto, hayatını tehlikeye atarak alana geldiğini, çünkü ülkenin tehlikede olduğunu söylemişti. Benazir Butto, gösterinin ardından silahlı bir kişi tarafından vurulmuş, bu kişinin daha sonra üzerindeki bombaları infilak ettirdiği belirtilmişti.

 haber 7



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,071 µs