En Sıcak Konular

Araçları PKK değil TAK yakıyor

27 Aralık 2007 11:24 tsi
İstanbul ve diğer şehirlerde 100'e yakın aracı yakanların Teyrebazen Azadiya Kurdistan (TAK) üyesi oldukları ortaya çıktı. Liderleri Bahoz Erdal...

İstanbul'da son 17 günde 50'den fazla aracın yakılması olayının ardında PKK'nin metropol örgütlenmesini sağlayan TAK (Teyrebazen Azadiya Kurdistan- Kürdistan Özgürlük Şahinleri) adlı birimler bulunuyor.

Güneydoğu'da daha çok askeri personele ait araçları ve AKP ve MHP binalarını hedef olan militanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt 'ın "milis" diye tanımladığı gençlik gruplarından oluşuyor. 1 milyon dolarla kurulan TAK'ı Suriyeli "Bahoz Erdal" yönetiyor.

İstanbul başta olmak üzere bazı kentlerde yoğunlaşan kundaklama olayları "Dağdaki PKK mi daha tehlikeli, kentlerdekiler mi" sorusunu bir kez daha gündeme getiriyor. Basının "Neron" a mal ettiği kundaklama olaylarını da bu kapsamda sorgulamak gerekiyor! Araçları hedef alan molotofkokteyllerinin fitillerini kimler ateşliyor? PKK'lilerin aylar önce yaptığı tehdit içeren açıklamalar soruyu yanıtlamaya yetiyor. PKK'lilerin kaçırdığı askerleri DTP milletvekillerine teslim ederken gündeme gelen PKK yöneticisi Yücel Halis' in 25 Nisan 2007'de yazdığı "Artık zamanı geldi" başlıklı yazısı "milis" leri yönlendiriyor: "Ekonomik altyapıyı çökertmek savaşın doğası gereğidir. Ulaşım ve ikmal hatları, havaalanları, stratejik tesisler, devlete ait ulaşım araçları hedeflenerek tahrip edilecektir!"

"Alişer Koçgiri" kod adlı militan 27 Mayıs 2007'deki çağrısında, "Fedailer ordusunun harekete geçmesi durumunda onların hali ne olur acaba? Yoksa siz savaşın sadece dağlarda süreceğini mi zannettiniz!" diyor. 28 Ağustos 2007'de yayımlanan " İntifada" içerikli yazı ise PKK'nin kırsaldaki kaybını kent eylemleriyle gidermeye çalıştığını bir kez daha kanıtlıyor. "Aram Masis" imzasıyla yayımlanan yazıda, gençlere "Radikal serhildana (başkaldırı) kalk! Kendi öz savunma örgütlülüğünü mahalle mahalle, şehir şehir geliştir" çağrısı yapılıyor. Örgütün yayın organlarında "Yakın!.." içerikli onlarca talimat bulunuyor. Milisler TSK'nin sınır ötesi hazırlıkları sırasında İstanbul'da başlattıkları araç yakma eylemlerini Kandil'in vurulmasının ardından yoğunlaştırıyor. Salt İstanbul değil, Adana'da da benzer eylemler yapılıyor. Militanlar Hakkâri'nin ilçelerinde ise askeri personelin araçlarını hedef alıyor.

'KÜRT İNTİKAM TUGAYI'
PKK'nin yayın organları dün "Kürtler tepkilerini sokaklarda göstermeye başladı ve İstanbul'da şehir gerillası görüntüleri oluştu! Eylemleri kendilerine çeşitli adlar takan Kürt gençlerinin yaptığı öğrenildi" diye yazdı. Saldırıları yapanlar "Apocu Gençlik İnisiyatifi", "Önder Apo Savunma Birimleri", "Komalen Ciwanen Gewer" ve "Komalen Ciwan" adlı gruplardan oluşuyor. İşte tüm bu birimleri "Kürt İntikam Tugayı" diye tanımlanan TAK adlı örgüt yönetiyor. Daha önce de Kuzey Irak'tan getirilen A-4 patlayıcılarla başta İstanbul olmak üzere büyük kentler ve turizm merkezlerinde bombalı saldırılar gerçekleştiren, İstanbul'da bir otobüsü yakarak 3 kişiyi öldüren TAK eski PKK'lilerden oluşuyor.

PKK'Lİ NEYİ YAKIYOR
PKK'den ayrılarak "Partiya Welatparezen Demokraten Kurdistan- Kürdistan Yurtsever Demokrat Parti" yi (PWD) kuranlardan Hıdır Sarıkaya' nın TAK'la ilgili ilginç iddiaları bulunuyor. Abdullah Öcalan' ın yakalanmasının ardından özel bir grup kurulduğunu, başına da "Nasır" adlı militanın getirildiğini belirten Sarıkaya, şunları anlatıyor: "Nasır'ın 2 ay sonra görevi bırakması üzerine beni Kandil'e çağırdılar. Kandil'de Osman Öcalan ve Cemil Bayık ile konuştum. Bana, tamamen bir terör dalgası yaratacak özel bir terörist güç kurduklarını söylediler. Bunun PKK'den bağımsız bir güç olacağını, sadece Bayık ile ilişki içinde ve sonsuz yetkili olacağını ifade ettiler. Bu grup için ayrılan ödenek 1 milyon dolardı. Bu gücün komutasını da bana vermek istediler. Ben üstlenmeyeceğimi, eylemi yapmayacağımı, eylem yapmayan ama istihbarat toplayan bir örgütün daha çok gerekli olduğunu söyledim. Bu terör grubunun başında olmayı esasta Murat Karayılan istemişti. Çünkü 'vur ama üstlenme' tarzı ona uygundu. Ancak herhalde siyasal kaygılarla bu görev ona verilmemişti. Daha sonra 2003 Ağustos'u sonundaki askeri konsey toplantısında TAK kuruldu.''

PKK şiddeti kentlere taşımak isterken bir gerçeği göz ardı ediyor. Yakılan araçlarda insan ölmüyor, ancak asıl tehlike şu ki, Türk- Kürt kardeşliği alev alıyor!

Mehmet Faraç/Cumhuriyet



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,798 µs