En Sıcak Konular

'PKK'lı yakını olan AKP'li bakan Çelik' iddiası

27 Aralık 2007 11:18 tsi
DTP’li Kurtulan’ın, “AKP’li bakanın amcaoğlu dağdaki çatışmada ölmüş” iddiası, kulislere bomba gibi düştü. İddia edilen kişinin Milli Eğitim Bakanı Çelik’in yeğeni olduğu ileri sürüldü.

DTP’li Fatma Kurtulan’ın, “AKP’li bakanın amcaoğlu dağdaki çatışmada ölmüş” iddiası, kulislere bomba gibi düştü. İddia edilen kişinin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yeğeni Selahattin Çelik olduğu ileri sürüldü. Kurtulan, bir vekilin karkdeşinin de dağda öldüğünü söyledi

Eşi Salman Kurtulan’ın PKK saflarında olduğu ortaya çıkan DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın “Yakınları dağa çıkan tek vekil ben değilim. Bir önceki kabinede bulunan ve halen bakan olan bir AKP’linin amcasının oğlu da PKK içinde. AKP’li vekilin kardeşi ve kuzenleri de var” açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

İDDİALAR YALANLANDI

Kulislerde gün boyu yakınları dağda olan bakan ve vekillerin kim olduğu sorusuna yanıt arandı.

Güneydoğu kökenli bakanlar iddiaları yalanlarken, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, böyle bir akrabası olmadığını ve yakınlarının İzmir’de olduğunu söyledi.

Diğer bakanlar ise, bu tür iddialara muhatap bile olmak istemediklerini aktardılar.

ÇELİK’İN AKRABASI MI?

Kulislerde söz konusu ismin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in amcasının torunu olan Selahattin Çelik olduğu iddia edildi. Öcalan’ın İmralı tutanaklarını yayımlayan PKK’nın internet sitelerinde de Selahattin Çelik’in bir AKP’linin akrabası olarak deşifre edildiği ileri sürüldü.

Kurtulan’ın, “söz konusu PKK’lının dağda öldüğünü” söylemesine karşılık PKK’nın Merkez Komitesi’nde görev yaparken örgütten ayrıldığı ileri sürülen Selahattin Çelik’in Köln’de yaşadığı, terörist başı Öcalan aleyhine yazdığı yazılar nedeniyle de burada PKK’nın saldırısına uğradığı kaydedildi.

‘YAKIN AKRABA DEĞİL’

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in danışmanları ise Bakan’ın söz konusu iddialar üzerine gün boyu yakınlarını arayarak iddiaya konu olan kişiyi araştırdığını, ancak bir sonuç alamadığını belirttiler.

KARDEŞİ ÖLDÜ

Danışmanlar, Bakan Çelik’in birinci dereceden herhangi bir akrabasının PKK’ya katılmadığını, buna karşılık çok geniş aileye sahip olan Bakan’ın baba tarafından kan bağının olmadığı birinin sözü edilen kişi olabileceğini ifade ettiler.

DTP’li Fatma Kurtulan’ın “Aynı şekilde bir başka AKP milletvekilinin kardeşi var, o da yaşamını dağda yitirmiş” dediği ismin ise AK Parti Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan’ın kardeşi Yücel Zeydan olduğu ortaya çıktı.

AŞİRETİN ÇOĞU KORUCU

Pinyaniş Aşireti’nin reisi olan eski Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan’ın oğlu Rüstem Zeydan, 22 Temmuz seçimlerinde AK Parti’den Hakkari milletvekili seçildi.

Rüstem Zeydan’ın kardeşi Yücel Zeydan ise örgütte aktif görev almıştı. Zeydan ailesinden 9 bine yakın isim korucu iken Yücel Zeydan’ın PKK’ya katılması aileyi de oldukça üzmüştü.

Eski vekil Mustafa Zeydan, bir konuşmasında PKK’ya katılan oğlu Yücel Zeydan’ın öldüğünün ortaya çıktığını, bu duruma üzülmek yerine çok sevindiğini şöyle açıklamıştı:

‘ÖLÜMÜNE SEVİNDİM’

“Örgütün ikinci adamı olan Şemdin Sakık ifadesinde, Yücel’in 1994’te öldürüldüğünü itiraf etti. Oraya gidenin sonunun bu olacağını bildiğim için üzülmedim, aksine çok sevindim. Devlet bile bu konuda bana zaman zaman güvenmedi. ‘Hayır efendim oğlu dağda, yine de siyaset yapıyor’ denildi. Ama çok şükür olay ortaya çıktı.”


AKŞAM
 



Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,212 µs