En Sıcak Konular

22 PKK'lı 'araçları yakacaktı' iddiası

27 Aralık 2007 11:10 tsi
İzmir'de PKK'ya yönelik operasyonda, gözaltına alınan ve adliyeye sevkedilen 3'ü kadın 22 kişinin İstanbul'da olduğu gibi İzmir'de de araçları yakma hazırlığında oldukları belirtildi.

İzmir'de düzenlenen terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan üçü kadın 22 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıların, İstanbul'da olduğu gibi İzmir'de de vatandaşların otomobillerinin yakılması eylemleri yapmak istediği iddia edildi. Zanlılar arasında örgütün sözde Ege Bölgesi gençlik yapılanması sorumlusu S.Y. (27) ile birlikte sekiz üniversite öğrencisi bulunuyor. S.Y.'nin Kuzey Irak'taki terör örgütü kamplarında bir süre siyasi eğitim aldığı, daha sonra İstanbul'daki okuluna döndüğü, örgüt tarafından da sözde Ege Bölgesi gençlik yapılanması sorumlusu olarak atandığı iddia edildi. Polis, zanlılarla birlikte çok sayıda molotof kokteyli ele geçirdi. Zanlıların, bunlarla İstanbul'da olduğu gibi masum vatandaşların araçlarını ateşe vermeyi planladığı ileri sürüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin iki aydır sürdürdüğü takibin ardından önceki gün 18 eve düzenlenen baskınlarla gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevkedildi. İzmir'de çeşitli tarihlerde ses bombası bırakma, araç kundaklama, korsan gösteri yapma, molotof kokteyli atma eylemleri yaptığı iddia edilen S.Y., M.S.Ç. (24), M.B. (23), M.D. (23), B.B. (27), V.G. (23), S.K. (20), N.T. (18), B.M. (21), R.E. (22), Ş.D. (22), A.G. (20), Ş.S. (21), D.S. (23), M.E. (21), A.D. (22), Y.D. (21), M.Ş.Ö. (26), T.Y. (28), L.Y. (19), G.A. (22) adlı zanlıların dört günlük sorguları tamamlandı. Zanlılar, bu sabah İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan M.N.S. (20), V.S. (22) ve F.A. (25) ise daha önce yasak yayın bulundurmak suçlamasıyla adliyeye sevk edilmiş ve serbest bırakılmıştı.

Adliyeye sevk edilen 22 zanlının üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda eylem için hazırlanan 18 molotof kokteyli, molotof kokteyli hazırlamak için 5 litre benzin, 25 boş şişe, bol miktarda örgüt dokümanı ve terörist başı Abdullah Öcalan'a ait posterler ele geçirildi. Zanlıların 7 Ekim 2007 günü Gündoğdu Meydanı'nda bir otomobilin altına ses bombası bırakılması, 27 Ekim 2007 günü Konak'ta bir otomobilin kundaklanması, 7 Kasım 2007 günü Ege Üniversitesi kampüsünde düzenlenen YÖK'ü protesto eyleminde terörist başı Öcalan'ın posterinin açılması, 25 Kasım 2007 günü Yamanlar semtinde yola barikat kurularak molotof kokteyli atılması gibi birçok eyleme karıştığı iddia edildi.

Polis, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 22 kişinin son günlerde özellikle İstanbul'daki araç kundaklama tarzındaki eylemleri İzmir'e taşımayı hedeflediğini ileri sürdü. Adliyeye sevk edilen zanlılardan yedisi, Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinde öğrenci. S.Y. ise İstanbul'da bir üniversitede okuyor. Polis, zanlıları yakalamak için Buca ilçesi, Mevlana Mahallesi ve Yamanlar semtindeki 18 adrese eşzamanlı baskınlar düzenledi.
 
haber 7



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,576 µs