En Sıcak Konular

“Neron” ateşinin perde arkası!

27 Aralık 2007 10:34 tsi
“Neron” ateşinin perde arkası! Türkiye’nin barış ve kardeşlik içinde yaşamasını istemeyen derin güçler yeni bir planı devreye soktu: Büyük şehirlerde seri kundaklama eylemleri. Olaya Kürt İntikam Tugayı'nın, PKK’nın işi diyenler var. Ama o kadar basit görünmüyor. Basın bil

• Asker ve hükümetin uyum içinde olması, son askeri operasyonların kamuoyunca başarılı olarak algılanması, PKK sorununun “eve dönüş” ve “kısmi af” gibi insani hamlelerle çözüme yaklaştırılması, bu barış ortamından rahatsız olan derin güçlerin yeni bir kart açmasına neden oldu.

• Apo korkusu göreceli olarak bittikten sonra Kürtler de kendilerini daha özgürce ifade etmeye başladı. Hükümetin yoğun çabası ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla Kürtleri rahatlatan bir açılım dönemine girildi. Aynı derin güçler Kürtlerin çoğulculuğundan da rahatsız. Onlar tek tip bir Kürt Kemalizmi hayal ediyorlar! Kaybedilen mevzileri geri kazanmak, bundan sonraki olumlu hamlelerin de önünü kesmek istiyorlar.

• Sürekli kaos ve tedirginlik ortamıyla beslenen bu derin güçlerin yeni kartı metropol insanlarının günlük yaşamını tehdit etmek. Bu tehdit gerek (yakalanan canlı bomba gibi) İstanbul metrosunda bomba patlatarak gerekse araba kundaklayarak hayata geçilebiliyor.

• Bu noktada Başbakan Erdoğan’ın doğup büyüdüğü yer olan Kasımpaşa’da da kundaklamaların olması ayrı ve önemli bir mesaj olarak algılanabilir. Erdoğan’ın “failleri hemen bulun” başlıklı sert çıkışı da bu mesajın altını çiziyor.

• Yani olay, genç Kürtlerin İRA’vari şehir eylemleri parantezine alınmayacak kadar ciddi. Basının buna “Neron” adını vermesi ise manidar (kasıtlı olmadığına inanmak istiyoruz). Bilindiği gibi Neron Roma’nın “tümünü” yakmıştı.

• Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyen derin güçlerin yurtdışı uzantısının ise ABD’de iktidardaki son günlerini yaşayan neo-con’lar olduğunu iddia eden uzmanlar var. Bu uzmanlara göre Barzani’nin Rice’ı azarlamasını da bu bağlamda değerlendirmek lazım. Yani Rice’ı azarlayan Barzani değil, Barzani’nin sözcülüğünü yaptığı neocon’lar… Fırçanın gerekçesi ise çok açık:  “Ey Rice sen PKK’nın moral olarak çökebileceği böyle bir operasyona nasıl destek verirsin?”

• Kötülerin en önemli silahı tedirginlik, bezginlik ve sonunda ümitsizlik yaratmak. Bu noktada Türk halkına düşen ümitsizliğe kapılmamak, provokasyonlara kanmamak. Bu ülkede Kürtlerle Türkler barış içinde yaşadılar, yaşayabilirler. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. Bu son olayları kaybedenlerin son hamlesi olarak değerlendirebiliriz. Bu açıdan durum ümitsiz değil bilakis ümitli. Sağduyumuzu koruduğumuz sürece çözüm uzak değil.

• Son olarak Türk polisinin de potansiyel büyük eylemleri önlemek için gösterdiği üstün gayretleri takdir etmek gerekiyor. “Canlı bomba yakalanmasaydı ne olurdu” sorusunun yanıtını bile düşünmek istemiyoruz. Dolayısıyla bu sıcak günlerde polis aleyhine çıkan tüm haberlere de kuşkuyla yaklaşmak gerekiyor.

www.iyibilgi.com ANALİZ



Bu haber 2,178 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,546 µs