En Sıcak Konular

Sponsorlu gezi krizi!

27 Aralık 2007 09:31 tsi
Sponsorlu gezi krizi! Fransa lideri Sarkozy, sevgilisiyle çıktığı Mısır tatiline yakın arkadaşı bir işadamının uçağıyla çıkınca yine krize imza attı. Muhalefet, hükümet ihaleleri alan işadamıyla ilişkisine tepki gösterdi..

Eski eşi Cecilia ile zengin dostlarının imkânlarıyla lüks tatillere çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, eşinden ayrılsa da huyundan vazgeçmedi! Yeni sevgilisi Carla Bruni'yle "balayına" çıkan Sarkozy'nin Mısır tatiline milyoner işadamı Vincent Bollore'nin Falcon 900 tipi özel uçağıyla gitmesi krize neden oldu. Seçimi kazandıktan sonra Cecilia ile Malta tatiline giden Sarkozy, yine Bollore'nin evinde konuk olmuş, onun yatı ve uçağını kullanmıştı. Mısır tatilinde yine aynı işadamının uçağını kullanınca, Sosyalistler "Bu çıkar ilişkileri sorgulanmalı, cumhurbaşkanı hesap vermeli" dedi. Sarkozy'yi milyarder işadamlarının kuklası olmakla suçladı.

SPONSOR DA KAZANÇLI
Basın da Sarkozy ve Bollore'yi eleştiri yağmuruna tuttu. Sarkozy'nin Malta tatili sonrası yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "O zaman Bollore'nin devletle iş yapmadığını iddia etmişti. Ancak resmi kayıtlara göre işadamı, 2 yılda devlet ihalelerinden 40 milyon Euro kazandı" diye yazdı. Bollore'yi de "Cumhurbaşkanlığı tatillerinin resmi sponsoru" ilan etti. Mısır'a 16 araçlık kortejle çıkartma yapan Sarkozy için polis de sıkı güvenlik önlemleri aldı. Ziyaret edecekleri Luksor ve Karnak tapınaklarında sıkı tedbirler alan polis paparazzilere göz açtırmadı. Sarkozy, sevgilisi, oğlu ve onun nişanlısının kaldığı otelin içini görüntülemeye çalışan gazeteciler de tutuklandı.

RESMİ TEMAS BİR GÜN
Fransa Cumhurbaşkanı'nın Mısır ziyaretinin resmi kısmı pazartesi günü başlayacak. Şarm El Şeyh'te Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve eşiyle buluşacak, ardından 200 kişilik heyetle başkent Kahire'ye geçerek Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşecek. Tek günlük resmi temaslardan sonra yılbaşı için ülkesine dönecek.

Şeyhin villasında kalacaklar

Nil Nehri manzaralı otelde 3 gün geçiren Sarkozy, bugün de Şarm El Şeyh'e geçiyor. Fransız basını Sarkozy'nin burada Abu Dabi Şeyhi'ne ait bir villada kalacağını, Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in de eşiyle onlara katılacağını belirtti. Annesi Andree ve oğlu Pierre'le biriyle birlikte tatil yapan Sarkozy, dün de Mısır firavunlarının mezarlarının bulunduğu "Krallar Vadisi"ni gezdi. Sarkozy ve sevgilisi Bruni, küçük elektrikli arabalarla bölgede tur attı. Yine el ele, göz göze gezinti yaptı.

sabah



Bu haber 227 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,338 µs