son darbe eve dönüş! | " /> son darbe eve dönüş! | "/>

En Sıcak Konular

PKK şokta son darbe eve dönüş!

27 Aralık 2007 08:39 tsi
PKK şokta son darbe eve dönüş!
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nca hazırlanıp Başbakanlığa sunulan rapora göre, Türk askerinin ağır darbe vurduğu örgütün elebaşları büyük bir şaşkınlık içinde. Emir komuta alt üst oldu. Eve dönüş morallerin tükendiği PKK

Jetler kampları çökertti eve dönüş son darbe olur     
 
EMNİYET Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nca hazırlanıp Başbakanlığa sunulan rapora göre, Türk savaş uçaklarının peş peşe düzenlediği sınır ötesi operasyonlarda, nokta atışlarla haberleşme sistemleri çökertilen, nöbetçi kulübeleri, uçaksavar mevzileri, cephanelikleri, kamp binaları, barınakları, sığınakları, lojistik destek binaları tahrip edilen PKK’nın elebaşları, büyük bir şaşkınlık içinde. Örgütte emir komuta düzeni de alt üst oldu. Raporda, tepelerine inen bombalar nedeniyle umutlarını yitiren, psikolojileri bozulan militanların, evlerine dönebilmeleri için TCK’nın 221. maddesinin esnetilmesi önerildi.

MİLİTANLAR SÖZ DİNLEMİYOR

EMNİYET Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nca hazırlanıp Başbakanlığa sunulan rapora göre, sınır ötesi operasyonlarda büyük darbe alan örgütün lider kadrosu büyük bir panik ve şaşkınlık içinde. Bugüne kadar devam eden yurt dışı destekleri de kesilen üst düzey yöneticiler, emirleri altındaki militanlarına söz geçirmekte ve emirlerini uygulatmakta zorlanıyor.

PKK’YA SON DARBEYİ İNDİRİR

EMNİYET’İN PKK raporuna göre, operasyonlarda onlarca PKK’lı ölüp, yüzlercesi yaralanırken sağ kalmayı başaranlar ruhsal çöküntü içine girdi. Emniyet’e göre, umutlarını yitiren, çaresiz ve bitkinlikten ne yapacağını bilemez halde bekleyen PKK militanlarının evlerine, ailelerinin yanına dönebilmelerinin önü tamamıyla açılırsa, PKK, asıl öldürücü son darbeyi o zaman alacak.

ÖRGÜTTE GÜVENSİZLİK YARATIYOR

DAHA önceki hükümetler döneminde 8 kez çıkarılan eve dönüş yasalarının, yasa dışı terör örgütlerinin yöneticilerinin psikolojisini bozduğu dile getirilen raporda, ‘Dağa çıkan PKK militanlarının çoğu umduğunu bulamıyor. Alt düzeydeki yüzlerce militan, evlerine dönmek için fırsat kolluyor. Eve dönüş yasası çıktığında, örgüt yöneticileri, ‘acaba, kim teslim olup da bizi satacak’ korkusu yaşıyor. Örgüt içinde güvensizlik hissenin artmasına neden olan eve dönüş yasaları, örgütün çözülmesi anlamına geliyor’ görüşüne yer veriliyor.

ÇIKAN DAĞA DÖNMÜYOR

CEZAEVLERİNDEN çıkan militanların, tekrar dağa dönmediğine dikkat çekilen raporda, ‘Aslında örgüt onları çağırıyor ama, artık dağa gitmiyorlar. Terör örgütü, cezaevlerinde eylem istiyor, ancak militanlar artık F tiplerinde onu da yapmıyor. Son dönemde, PKK yöneticileri, cezaevindeki militanlara bile istediğini yaptıramaz hale düştü’ deniliyor. 


Analar devreye sokulmalı


EMNİYET raporunda, dağdaki PKK militanlarının her fırsatta, ailelerini telefonla aradığı ifade edilerek, annelerin, militanlar üzerindeki etkisi vurgulandı. PKK’lıların eve dönmeye ikna edilebilmesi amacıyla, vali, kaymakam, muhtar, öğretmen ve imama kadar tüm görevlilerin PKK’lı aileleri ve özellikle anneleriyle görüşmesi istenen raporda ‘Evladınız eve döndüğü anda, devlet olarak söz veriyoruz, hakkında hiçbir işlem yapılmayacak’ diye telkinde bulunmaları, özendirmeleri istendi.


Dağda sığınacak delikleri kalmadı


Türk Hava Kuvvetleri, Behroz Erdal liderliğindeki bin kişilik terörist grubun kışı geçirmek için hazırladıkları sekiz mağara ve sığınağı yerle bir etti


GENELKURMAY Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinde uzun süreden beri izlenen büyük bir terörist grubun, kışı geçirmeye hazırlandığı Zap bölgesindeki 8 mağara ve barınağın, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarınca dün sabah saatlerinden itibaren ‘’etkili bir nokta operasyonu’’ ile vurulduğunu açıkladı. Uzun süredir izlenen büyük bir terörist grubun kışı geçirmek için Zap bölgesindeki barınak ve mağaralara gıda ve mühimmat yığınağı yapmaya başladığı belirlendi. Bunun üzerine dün sabah 06.10’da Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üstü’nden kalkan 6 adet F-16 belirlenen 8 mağara ve barınağı yerle bir etti. Uçaklar yaklaşık 1 saat sonra üslerine geri döndü.

HEDEF: BEHROZ ERDAL GRUBU

GENELKURMAY’IN ‘büyük bir PKK’lı grup’ olarak nitelediği dünkü vurulan PKK unsurlarının, PKK’nın silahlı grubunun lideri olan Suriye uyruklu Behroz Erdal’ın başında bulunduğu yaklaşık bin kişilik grup olduğu öğrenildi. Behroz Erdal’ın ekibinin dünkü saldırıda büyük kayıplar verdiği öğrenildi. Operasyonda Behroz Erdal’ın isabet alıp almadığı ise bilinmiyor. Öte yandan uçakların dün sabah hedef aldığı 8 mağara ve barınağın, PKK’nın kaçakçılardan ‘gümrük’ adı altında para topladığı bölgede olduğu ifade ediliyor. Sınır ötesi harekatın gündeme gelmesinin ardından örgüt kendisine maddi destek sağlayan gümrük noktalarını kaldırmış, kamp ve sığınaklara çekilmişti. Bu sığınaklar dün kullanılamaz hale getirildi.


Küpeli’de 8 terörist daha öldürüldü


ŞIRNAK’IN Küpeli dağı bölgesine önceki gün yapılan operasyonla ikisi kadın 5 teröristin öldürülmesinin ardından bölgede operasyonlara dün de devam edildi. Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonlarda da 2’si sağ olmak üzere, silahlarıyla birlikte 8 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece, Küpeli Dağı bölgesinde son iki günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 13’e yükseldi. Teröristlerin, 13 Kasım 2007 tarihinde bir üsteğmen ile 3 erbaş ve erimizin şehit edildikleri bölgede etkisiz hale getirildikleri duyuruldu.


İyi bilgilendirilsek teslim olanlar artar


Teslim olarak TCK 221’den serbest kalan İ.Ö, ‘Dağdakiler iyi bilgilendirilse, teslim olanların sayısı çok artar’ dedi. IRAK’IN kuzeyindeki terör örgütü PKK’ya ait kamplarda 5 yıl faaliyet yürüten İ.Ö, Türkiye’de uygulanan etnik pişmanlık hükümlerini kampta radyodan duyduktan sonra örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sanık İ.Ö, TCK’nın 221. maddesinden yararlanarak mahkemece tahliye edildi. PKK içerisinde son yıllarda örgütten ayrılmak isteyen çok sayıda örgüt mensubunun bulunduğunu kaydeden İ.Ö, ‘Örgüt, kaçma düşüncesi olduğunu tahmin ettiği üyelerini yakın takibe alıyor. Benim teslim olmamda 221. madde etkili oldu. Ben etkin pişmanlık hükümlerini kampta radyodan duydum. Örgüt, Türkiye’de bu hükümlerin uygulanmadığını ve teslim olursak ağır cezalar alacağımızı söylüyordu. Bu propaganda kırıldığı taktirde daha çok kişinin teslim olacağını düşünüyorum. Etkin pişmanlık hükümlerinin uygulandığı hususunda militanların daha iyi bilgilendirilmesi halinde teslim olanların sayısı artacaktır’ diye ifade verdi.

star



Bu haber 1,195 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,045 µs