"O kadar şerefsiz değilim " | " /> "O kadar şerefsiz değilim " | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan : "O kadar şerefsiz değilim "

26 Aralık 2007 19:12 tsi
Başbakan : Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele kapsamında yapılan sınır ötesi operasyon için, ''destek karşılığında ABD'ye Türkiye'nin birşey vereceğine'' ilişkin eleştirileri yanıtlarken, ''Bu değerlendirmeler hiç şık değil, çok çirkin, çok alça

Başbakan Erdoğan ABD ile gizli anlaşma yapıldığı iddialarına çok sert yanıt verdi.
Özel bir kanalda yayınlanan Başkent Kulisi isimli programa katılan Başbakan Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde yuvalanan bölücü terör örgütünün tamamen bitirileceğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan "Irak'ın kuzeyine yuvalanarak başta Güneydoğu olmak üzere ülkemizin huzuruna kasteden bölücü terör örgütünün bitirilmesi için gerekli şartların oluşmasını bekledik ve meclisten büyük bir çoğunlukla tezkereyi geçirerek yetkiyi Türk Silahlı Kuvvetlerine verdik. Operasyon öncesi Sayın Dışişleri Bakanımız baaşta körfez ülkelerinde ben de Avrupa Birliği ve ABD'de girişimlerde bulunarak ülkemizin içinde bulunduğu terör tehlikesini tüm dünyaya duyurduk. Sonrasında askerimiz bölücü örgüte gereken darbeyi vurdu" dedi.

Eve dönüş yasası

Başbakan Erdoğan, "eve dönüş yasası" olarak adlandırılan terör örgütü üyelerinin teslim olmasını sağlayacak yasa konusunda tüm siyasi partilere çağrıda bulunduklarını ve her türlü teklife hazır olduklarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, geçmiş dönem iktidarlarının da bu tür yasaları çıkardıklarını belirterek "Bizim dönemimizde benzeri bir yasa çırkarttık ve en fazla teslim olan terörist sayısı bu dönemde gerçekleşti" dedi.

Başbakan Erdoğan, kendilerine af yasasıyla ilgili eleştirilere de yanıt vererek "Bölücü örgütün lideri olan kişi teslim edildiği zaman idam cezası kaldırılmamıştı. O dönemde örgütün başını idam edemeyenlerin bu tür eleştirilerini kabul edemiyoruz." dedi.

Türkiye'nin başbakanı şerefsiz değildir

Başbakan Erdoğan, ABD ziyareti sırasında başkan Bush ile gizli anlaşma yapıldığı iddialarına çok sert tepki gösterdi.

Erdoğan "Bu tür iddialarda bulunmak hiç doğru olmayan bir siyaset biçimidir. Türkiye' Cumhuriyeti'nin başbakanı ülkesinin çıkarları konusunda gizli anlaşma yapacak kadar şerefsiz değildir" dedi.





Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,488 µs