En Sıcak Konular

Malatya katliamında işler karıştı!

26 Aralık 2007 17:24 tsi
Malatya katliamında işler karıştı! Malatya'daki misyoner katliamında kullanıldığı gerekçesiyle polisin bir gün önce de el koyduğu kuru sıkı silahın, seri numarasının yanlış alınması dosyayı iyice karıştırdı. Katliamla ilgili yapılan çalişkili açıklamalar, olayla ilgili bilgileri gün ışığı

Malatya katliamında silah şaşırtmacası

Misyoner katliamında kullanılan ancak bir gün önce polisin el koyduğu 1312 seri no'lu kuru sıkı silaha ilişkin polis başmüfettişlerinin  raporları olayı aydınlatmak bir yana daha da karmaşık hale getirdi.  

Müfettiş raporuna göre polisler cinayetten bir gün önce el koydukları silahın seri numarasına bakmadan, sanıkların gösterdiği faturadaki seri numarası1312'yi kaydetmişler. Halbuki el koydukları silahın seri numarası 1328'miş. İçişleri Bakanlığı müfettişleri bu hatayı yapan polisler hakkında "görevi ihmal"den derhal soruşturma başlatıldığını da açıkladı. Ancak bu açıklama iddia edildiği gibi silaha ilişkin 'sır'rı çözmediği gibi yeni soruların da doğmasına yol açıyor.  

Daha önce "Bütün kuru sıkı tabancalar aynı seri numarasına sahiptir" ve "Tabancalar çocuk oyuncağı" açıklaması yapan İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin Taraf gazetesince iki kez yalanlanmasının ardından yapılan bu açıklama olayda 'daha önemli ihmallerin varlığını da ortaya koyuyor.

OLDU 4 SİLAH

Polis başmüfettişlerinin raporunda “Sanıklar katliamdan bir gün önce Malatya Av Pazarı'ndan 3 adet Smith Wesson marka kuru sıkı silah satın almalarına rağmen, bir silah almış gibi, 20 YTL'lik tek fatura kestirdi. Faturada satın alınan silahın seri numarası 1312 olarak gösterildi” deniyor. Ancak bu açıklamayla birlikte sanıkların elindeki silah sayısı dörde çıkarken, müfettişler aynı kişiden alınan üç silahtan söz ediyor. Polisin adli emanete aldığını iddia ettiği 1328 no'lu silahın kimden alındığının, silahı satan kişiyle sanıkların arasındaki bağlantının da soruşturulmaması dikkat çekiyor.

SİLAH SATICISI YALAN MI SÖYLEDİ

 Malatya Av Pazarı'nın sahibi sanıklara sadece bir silah sattığını söylemiş, polislerin silaha el koyduğu tarihin ise polislerce yanlış yazıldığını iddia etmişti. Polisler tarafından ifadesi alınan iş yeri yetkilisi  Nurullah Kara ise, Emre Günaydın'ın daha sonra iki kişiyle tekrar işyerine gelerek aynı seri numaralı silahı beğenmediği için değiştirmek istediğini söylemişti. Son iddiayı sorduğumuz  iş yeri sahibi Selami Kara ise sanıklara silah satan Nurullah Kara isimli akrabasının işi bıraktığını iddia etti.

BELGELER 1312 DİYOR

Malatya katliamında kullanılan silahı o sırada polisin elindeymiş gibi gösteren belge 8 Aralık 2007’de Taraf Gazetesi’nde yayımlandı.  Malatya katliamının bir numaralı sanığı Emre Günaydın cinayetten bir gün önce kurusıkı tabancasıyla atış talimi yaptığı için yakalandı. 1312 seri numaralı silahına el kondu. Silah, 19 nisanda savcıya gönderildi.

Zirve Yayınevi'ndeki katliam sırasında sanıklar içerideki üç kişiyi silahla tehdit edip  ellerini bağlayarak, boğazlarını kestiler. Suçüstü yakalanan beş kişinin üstünden çıkan silahlardan biri, daha önce el konan 1312 seri no'lu kurusıkı tabancaydı.

Taraf Gazetesi’nin manşetten verdiği “Katile silahı polis verdi” başlıklı haberi üzerine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Meclis’ten cevap vererek "Malatya ile ilgili basında yanlış bilgiler var. Tabancalar çocuk oyuncağı. Hepsi savcılığın elinde" dedi. Ancak ekspertiz raporları ve dosyadaki belgeler Bakanlığı yalanladı.

MÜFETTİŞ İNCELEMESİ DE YETMEDİ

Malatya Av Pazarı 2 adlı iş yeri sahibi sanıklara sadece bir silah sattığını söylerken, 
üç silahın da aynı yerden alındığı nasıl tespit edildi?

Üç silaha 20 YTL'lik tek fatura kestiren Malatya Av Pazarı sahibi hakkında da vergi kaçırma suçundan takibat yapılması gerekmez mi?

Sanıkların  arkadaşları Kürşat Kocadağ'dan aldığını iddia ettiği silahın nereden geldiği neden sorulmadı?

Emre Günaydın ve arkadaşları hakkında "Meskun mahalde ateş açmak " suçundan neden  soruşturma açılmadı?



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs