En Sıcak Konular

Araba Neronları’nın arkasından ‘PKK Junior’ çıktı!

26 Aralık 2007 16:07 tsi
İstanbul’da 16 günde 47 araç kimliği belirsiz kişilerce yakıldı. Beşiktaş, Şişli, Bağcılar, Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Üsküdar ve Beykoz’da meydana gelen kundaklamalardan başka Adana ve Hakkari’den de benzer haberler geldi! Kasımpaşa̵


Kundaklama olayları ilk 9 Aralık’ta başladı. O gece Kağıthane’de bir saat içinde 12 araç yakıldı. Araç kundaklamaları bu olayın ardından 7 ilçede daha görüldü. Saldırganlar son olarak dün gece Şişli ve Beykoz’da 5  aracı yaktı.

Başlangıçta sanki pek üzerinde durulmuyormuş gibi gözüken bu olayların yarattığı reaksiyon sonunda Başbakan’a kadar ulaştı ve Erdoğan bu kundakçıların hemen yakalanması talimatını verdi.

Akla gelen…

Bu seri kundaklama olayları sonrası ilk akla gelen PKK’nın bu işi tetiklediği yönündeydi. Akla gelen başa da geldi diyebiliriz. Zaten İstanbul Valisi Güler de molotof kokteyli ile kundaklanan araçların PKK'nın işi olduğunu söyledi. Ama tamamı bu değil.

İstanbul’da benzer zamanlama ile yakalanan bombacının ve yataklık edenlerin bu olayla direkt bağlantısı var mı bilinmez. Ama şimdi dahi kolaylıkla düşünülebilecek ilişki, kundaklamaların Türkiye’nin terör örgütüne karşı yürüttüğü operasyonlara karşı bir tür reaksiyon olarak değerlendirilebilir.

Yani Güneydoğu Anadolu’da ve Kuzey Irak’ta kıpırdayamaz hale gelen, ağır zayiatlar veren örgütün, büyük şehirler üzerinden yürütmeye çalıştığı, hani misilleme de denemez ama bir eylem türü. Belki de kötü bir “Paris” benzetmesi!

Peki ama hemen her gün araçları yakanlar kim?  Kulisler ve bazı açık kaynaklar bu eylemleri gerçekleştirenlerin terör örgütü PKK’nın bir kolu olduğunu gösteriyor. Hatta o kolun araç kundaklamalarını üstlendiği de söylenenler arasında.

Komalen Ciwan!

İşte PKK’ya bağlı bu kolun ismi Komalen Ciwan. Ya da kısaltılmış ismiyle Komciwan. İstihbarat kaynakları bu kolu, PKK’nın Avrupa’da legal alanda faaliyetler gösteren bir gençlik kolu olarak tarif ediyor.

Komciwan Güneydoğulu aileler içerisindeki gençleri büynesinde toplamaya çalışıyor. Amacı kazandığı gençleri PKK saflarına iterek silahlı militanlara dönüştürmek.

Çeşitli kaynaklar bu örgütün 2007 yılı içinde benzer türde eylemleri metropollerde yapmak üzere çağrıda bulunduğunu da söylüyor. Yani kundaklamaların ardında bu örgütün çıkması pek sürpriz değil.

Terör örgütünün açıklamalarında AKP hükümeti de ağır eleştirilere uğruyor. Kundaklama eylemleri ile paralel olarak bazı AKP teşkilatlarına yönelik saldırılar da bunun işaretlerinden sayılabilir, hatta Başbakan Erdoğan’ın “benim doğduğum yer Kasımpaşa’da da bu eylemleri yapıyorlar” sözü de bu manada okunabilir.

Yine bir başka bağlantı da, kundaklama eylemlerinden önce İstanbul’un bazı semtlerinde yol kesme türünden eylemlerle bu örgütün bağlantısının kurulabileceği.

Sonuç olarak kundaklama eylemlerinde PKK parmağı hissediliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da, kundaklama olaylarının yaşandığı ilçelerin emniyet müdürleriyle bir 'Neron Zirvesi' yaptı.

Sokaklardaki yaya devriyelerinin artırılması ve sivil ekiplerin bu bölgelerde yoğunlaştırılmasını istedi. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de, molotof olaylarına karışan örgüt üyeleri ile bu kişilerle bağlantısı olan kişileri araştırmayı sürdürüyor.
    
Basına şimdilik yansıyan ise eylemcilerden bazılarının MOBESE kameralarına yakalanmış olması.

www.iyibilgi.com Ankara



Bu haber 1,874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,481 µs