En Sıcak Konular

İşte Gül'ün ilk 11'i!

26 Aralık 2007 13:37 tsi
İşte Gül'ün ilk 11'i! Bayram öncesinde beş gazeteciyle Çankaya Köşkü'nde biraraya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayramın üçüncü günü de altı gazeteciyi daha ağırladı. 'Dostların buluşması’ olarak nitelendirilen bu görüşmelerde ağırlıklı olarak ne konuşuldu? Ve kimd

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gazeteci dostlarıyla buluşmayı sürdürüyor. Bayram öncesi Çankaya’da Memecan, Babahan, Cemal, Altan ve Aköz’le bir araya gelen Gül, bayramın üçüncü günü de 6 gazeteciyi ‘dostların buluşması” davetinde ağırladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde başlattığı davetler geleneksel hale geldi. Daha önce ünlü tarihçi Halil İnalcık ve eski Kültür Bakanı Talat Halman’ı Çankaya Köşkü’nde ağırlayan Gül, daha sonra Dışişleri Konutu’nda gazetecileri ağırladı. Bu davette Salih Memecan, Ergun Babahan, Hasan Cemal, Mehmet Altan, Emre Aköz ve eşleri yer aldı.

Bu davetin ardından Cumhurbaşkanı Gül’ün, daha sonra da gruplar halinde başka gazetecilerle bu tür yemeklerde bir araya geleceği açıklanmıştı. Gül bu açıklamanın hemen ardından bir başka gazeteci grubuyla Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü İstanbul’da buluştu.

Referans gazetesi yazarı Cengiz Çandar, Posta yazarı Mehmet Barlas, Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Mustafa Karaalioğlu, Bugün yazarı Gülay Göktürk ve eşleri Huber Köşkü’ndeki kahvaltıda Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün konuğu oldu.

Neye göre seçildiler?

Gül’ün özel kalem müdürü gazetecileri telefonla arayarak ‘dostların buluşması’ olarak tarif ettiği davete çağırdı. Önceki buluşmadaki gibi, bu kez de davete katılan gazetecilerin Gül’e ve hükümete yakın görüşleri olan gazetecilerden seçildiği dikkat çekti.

Huber Köşkü’nde saat 11.00’de başlayan kahvaltıdaki buluşmada Hayrünnisa Gül konuklarla ilgilendi. Kahvaltıda bir gün önce Kayseri’den özel olarak getirtilen pastırma ve sucuk da ikram edildi. 2.5 saat süren kahvaltıda sohbetin ağırlıklı olarak politika dışında gerçekleştiği öne sürüldü.

Referans gazetesi yazarı Cengiz Çandar ise Vatan’a “Cumhurbaşkanı her birimizin köşesini dikkatle okuyan biri. Benim bile hatırlayamadığım bazı yazılarımdan bölümleri hatırlayıp aktarıyor. Sohbet sırasında da zaten ‘ Yazılarınızı okuyoruz ‘ dedi. Çok dikkatli bir okur” açıklamasını yaptı.

6 Ocak’ta ABD yolcusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yoğun Türk Cumhuriyetleri ziyaretinin ardından bu kez rotayı ABD’ye çevirdi. 6 Ocak’ta Amerika Birleşik Devletleri’ne gidecek olan Cumhurbaşkanı Gül’ün ABD Başkanı Bush ile görüşmesi bekleniyor. Beyaz Saray’da 8 Ocak’ta gerçekleşmesi öngörülen görüşme, Gül’ün cumhurbaşkanlığı döneminde Bush ile gerçekleştireceği ilk yüz yüze temas olacak. Köşk kaynakları, ziyaret tarihlerinde değişikliğin muhtemel olduğunu belirtiyorlar. ABD Büyükelçiliği kaynakları, “Abdullah Gül’ü konuk etmek için sabırsızlanıyoruz. Ancak tarih kesinleştirilmedi” açıklamasını yapıyor.

Vatan



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,063 µs