En Sıcak Konular

MHP, 301 için AKP'yi halka şikayet edecek

26 Aralık 2007 09:50 tsi
Hükümet yeni yılın önemli gündem maddelerini, 301. madde, 221. madde ve yeni anayasa taslağı olarak belirlerken muhalefet de, hem 301 hem de 221. maddeyle ilgili tartışmalara sert tepki gösteriyor.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, 301. maddenin yeniden gündeme getirilmesine tepki göstererek “301’le ilgili değişiklik hazırlıklarını dehşetle izliyoruz. 301’in değiştirilmesini isteyenler kimliği ve niyeti çok açıkken bunu değiştirmek isteyen AKP anlayışını millete şikayet edeceğiz” dedi.

AKP’nin yeni yılın önemli gündem maddelerini TCK’nın 221. maddesinin esnetilmesi, 301. maddede yapılacak değişiklikler ve yeni anayasa çalışmaları olarak belirlemesinin ardından, bugüne kadar hükümete Meclis’te verdiği üstü kapalı destek nedeniyle eleştirilen MHP de önümüzdeki günlerde AKP’ye karşı sert muhalefete hazırlanıyor. MHP Grup başkan vekili Mehmet Şandır, ANKA’ya yaptığı açıklamada, 221. maddeyle ilgili olarak “sonucun sorgulaması”nı yapacaklarını belirterek “bu maddenin gevşetilerek, esnetilerek, genişletilerek ortaya konulacak açılımların PKK terör örgütüne affa dönüşmesine karşı çıkacağız. Ayrıca PKK’nın silahsızlandırılması karşılığında etnik bölücülüğün siyaset zeminine taşınmak istenmesine de karşı çıkacağız” dedi.

“301’LE İLGİLİ HAZIRLIKLARI DEHŞETLE İZLİYORUZ”

Hükümetin önümüzdeki süreçte bir başka önemli gündem maddesi olacak olan 301. maddede değişiklik planlanması konusunda ise Şandır, “301. maddeyle ilgili değişiklik hazırlıklarını dehşetle izliyoruz. Kendisine, cumhuriyete, devlete hakaret edilmesini içine sindirebilecek zihniyeti ibretle ve dehşetle takip ediyoruz” dedi. 301. maddede değişiklik isteyenlerin kimliği ve niyetinin çok açık olduğunu savunan Şandır, “Değişiklik isteyenlerin kimliği ve niyeti ortadayken 301. maddeyi değiştirmek isteyen AKP anlayışını millete şikayet edeceğiz” diye konuştu.

MHP ANAYASA TASLAĞINI BEKLİYOR

Şandır, AKP tarafından yeni yılla birlikte gündeme getirilmesi beklenen yeni anayasa taslağı konusunda ise “henüz ortada tartışacağız bir metin yok, önce taslak açıklansın bakıp göreceğiz ve ona göre bir değerlendirme yapacağız” dedi.

hurriyet



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,800 µs