En Sıcak Konular

KKTC'ye 12 başlık Rum'ları kızdırdı

26 Aralık 2007 09:12 tsi
KKTC'ye 12 başlık Rum'ları kızdırdı
KKTC Başbakanı Soyer'in AB'nin Kıbrıs sorunu için 12 maddelik 'uyum programın'dan söz etmesi Rum kesiminde olumsuz yankılandı. Fileleftheros gazetesi 'sahte devlet üyelik müzakereleri istiyor' manşetini kullandı.

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'in geçtiğimiz Cuma günü Brüksel'de yaptığı tamaslar sonucu AB'nin Kıbrıs sorununa çözüm için 12 maddelik “uyum programı”ndan söz etmesi Kıbrıs Rum kesiminde geniş yankı buldu. Soyer, AB'nin Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn ile görüşmek için Brüksel'e gitmişti. Brüksel dönüşü açıklama yapan Soyer, görüşmede 2008'de Kıbrıs sorununun çözümü için gündeme gelmesi beklenen BM süreciyle ilgili isteklerini anlattığını, bu süreçte AB'nin yapıcı rol oynamasıyla ilgili düşünce ve arzularını aktardıklarını söylemişti.

12 MADDELİK UYUM PLANI

Soyer, mevcut üç tüzükle ilgili çalışmaların yanında, yasaların ve idari yapının AB kurallarına uyum sağlaması için iki hafta önce kendilerine sunduk- ları uyum programına AB yetkilileri tarafından dikkat çekildiğini söylemiş, AB yetkililerinin bu çerçevede belirtilen 12 başlıkla ilgili çalışmaların başlatılmasına yönelik dileklerini kendilerine aktardıklarını belirtmişti. Bu açıklamalar adanın her iki tarafında büyük yankı uyandırdı. Ancak özellikle Rum basınında günlerdir tartışılıyor.


RESMEN MÜZAKERE

Rum Filelefteros gazetesi; “Sahte Devlet Üyelik Müzakereleri İstiyor” manşetiyle verdiği haberde; “Sahte devlet gerçekten de AB'yle üyelik müza-kerelerine başlayamaz” ifadelerini kullandı. Politis gazetesi ise; “Sahte Devlete Gayrı Resmi Üyelik Müzakereleri - başlığındaki haberinde, AB'nin KKTC ile gayrı resmi üyelik müzakereleri yapmakta olduğunu yazdı. Alithia gazetesi de 'AB Kıbrıslı Türklere 12 başlığın hazırlığına başla- dığını resmen bildirdi' ifadelerine yer verdi.

yenişafak



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,190 µs