En Sıcak Konular

'Neron'lardan üçü Mobese'ye takıldı

26 Aralık 2007 09:06 tsi
İstanbul'da son bir ay içerisinde 39 aracı kundaklayan kişilerden 3'ü Mobese kamerasına yakalandı.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin Mobese'lerin bulunmadığı sokakları seçmeleri sebebiyle kundakçıları belirlemekte zorlanan Emniyet, 24 Aralık 2007 günü Şişli Piyalepaşa Bulvarı'nda bir kamyoneti yakan 3 kişinin görüntülerinin kameraya takıldığını belirledi.  
 
İncelemeye alınan görüntülerden kundakçı 3 kişinin kimliklerine ulaşılmaya çalışılıyor. PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nın, Ümraniye'deki araç yakma eylemini 'Önder Apo Savunma Birimleri' adını veren bir grubun gerçekleştirdiğini duyurması, araştırmaları PKK üzerine yoğunlaştırdı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da, araçların yakıldığı ilçelerin emniyet müdürleriyle bir toplantı yaparak önlemlerin artırılmasını istedi.

İstanbul'un, Bağcılar, Ümraniye ve Beşiktaş'ın da aralarında bulunduğu bazı ilçelerinde son bir ayda 39 araç kundaklandı. Saldırganların özellikle Porsche, BMW, 4x4 cipleri hedef almaları dikkat çekerken, yapılan araştırmalarda 6 aracın molotofkokteyliyle yakıldığı saptandı. Diğer araçların benzin dökülerek yakıldığı tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, kundaklama olaylarının yaşandığı ilçelerin emniyet müdürleriyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 'Neron Zirvesi' yaptı. Toplantıda Cerrah, sokaklardaki yaya devriyelerinin artırılması ve sivil ekiplerin bu bölgelerde yoğunlaştırılmasını istedi. Cerrah'ın talimatı üzerine ekipler bölgelerinde çalışmaya başladı. Ümraniye'de 4 aracın kundaklanmasının ardından PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nın kundaklama olayını "Önder Apo Savunma Birimleri" isimli bir grubun gerçekleştirdiğini duyurması araştırmayı PKK üzerine yoğunlaştırdı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, molotoflama olaylarına karışan örgüt üyeleri ile bu kişilerle bağlantısı olan kişileri araştırmayı sürdürüyor.
 
zaman



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs