En Sıcak Konular

Barbie'ye hapis kararı

25 Aralık 2007 18:28 tsi
Bazı ünlü isimlerin de karıştığı fuhuş operasyonu davası sonuçlandı

İstanbul'da gerçekleştirilen fuhuş operasyonu kapsamında, aracılık yaptıkları ve yer temin ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 sanıktan 3'ü, 11 yıl 8 ay ile 26 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Dinçer Dinçsoy, Suat Yıldız, Bülent Tetik ve Aysel Erentok katılmadı. Duruşmada esas hakkındaki görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Atilla Ayvacı, daha önce verdiği mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanıkların telefonlarının dinlenilmesine dayanan delillerin, CMK'nın 135. maddesi kapsamında kanıt değeri olmadığını kaydetti.

Savcı Ayvacı, diğer delillerin de suçu kanıtlamaya yetmediğini belirterek, tüm sanıkların beraatına karar verilmesini istedi. Esas hakkındaki savunmasını yapan sanık Dinçer Dinçsoy'un avukatı Mustafa Ergi, Cumhuriyet Savcısının, sanıkların beraatı yönündeki mütalaasına katıldığını bildirdi.

Dosyadaki telefon dinlemelerinin yasak delil niteliğinde bulunduğunu savunan avukat Ergi, dinlenilen mağdur ve tanıkların da iddiayı doğrular nitelikte beyanlarda bulunmadığını söyledi. Diğer sanıkların avukatları da müvekkillerinin beraatına karar verilmesini istedi.

KARAR

Kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık Dinçer Dinçsoy'un, 16 mağduru fuhuş yapmaya teşvik ve aracılık ettiğinin anlaşıldığını bildirdi. Dinçsoy'u, eylemine uyan TCK'nın 227. maddesinin 2. fıkrası uyarınca her mağdur için ayrı ayrı 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptıran hakim, bu sanığı ayrıca 192 bin YTL adli para cezasına mahkum etti.

Hakim, sanıklardan Suat Yıldız'ın da 12 mağduru fuhuş yapmaya teşvik ve aracılık ettiğinin anlaşıldığını kaydederek, sanığın her mağdur için ayrı ayrı 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 20 yıl hapis ve 144 bin YTL adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Hakim, Bülent Tetik'in de 7 mağduru fuhuş yapmaya teşvik ve aracılık ettiğinin anlaşıldığını ifade ederek, Tetik'i her mağdur için ayrı ayrı 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 11 yıl 8 ay hapis ve 84 bin YTL adli para cezasına mahkum etti. Hakim, sanık Aysel Erentok'un ise suçu işlediğinin hukuka uygun kanıtlarla ispatlanamadığından beraatına karar verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheliler Dinçer Dinçsoy, Suat Yıldız, Bülent Tetik ve Aysel Erentok'un, manken, şarkıcı, VJ ve yarışma programları yarışmacıları olan mağdurları para karşılığında fuhuşa teşvik ettikleri, fuhuş yapmalarında aracılık yaptıkları ve yer sağladıkları öne sürülüyordu.

İddianamede, tüm sanıkların TCK'nın 227. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 2 ile 4 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları, Dinçer Dinçsoy hakkındaki bu cezanın 16 mağdur, Suat Yıldız hakkındaki cezanın 12 mağdur ve Bülent Tetik hakkındaki cezanın da 7 mağdur için ayrı ayrı uygulanması talep ediliyordu.



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,522 µs