En Sıcak Konular

DTP'li Tuğluk'un 3 yıl hapsi istendi

25 Aralık 2007 18:16 tsi
DTP'li Tuğluk'un 3 yıl hapsi istendi ''Terör örgütünün ve amacının propagandasını yaptığı'' gerekçesiyle hakkında dava açılan DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'la ilgili savcı mütaalasını açıkladı.

Diyarbakır 4 No'lu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Aysel Tuğluk ile eski DTP Siirt İl Başkanı Murat Avcı katılmadı. Savcı, sanık Tuğluk'un bağımsız olarak milletvekili seçildiğini ve yasama dokunulmazlığının bulunduğunu belirterek, ancak yargılandığı suçun niteliğinden dolayı sanığın yargılanmasının devamını istedi. Savcı daha sonra mahkemeye hazırladığı mütalaayı sundu.

Savcı mütalaasında, sanıklar Aysel Tuğluk ve Murat Avcı'nın DTP Batman İl Başkanlığının 1. Olağan Genel Kurul Toplantısında yaptıkları konuşmada, ''terör örgütünün ve amacının propagandasını yaptıklarını'' belirtti. Savcı mütalaasında şu ifadelere yer verdi: ''Sanık Tuğluk toplantıda, yaptığı konuşmada, 'Sayın Başbakan PKK'yı terörist ilan edin sizinle görüşelim diyor. Biz PKK'yı terörist ilan etsek de bu sorun çözülmez' şeklinde beyanlarda bulunmuştur.''

Diğer sanık Murat Avcı'nın da Tuğluk gibi aynı içerikli konuşma yaptığını belirten savcı, mütalaasında, ''Her iki sanığın konuşmasının içeriği ve ana teması itibariyle 'terör örgütü PKK'nın ve amacının propagandasını' yapma suçunu işledikleri anlaşılmıştır. Sanıkların TCK'nın 'terör örgütünün ve amacının propagandasını yapmak' suçunu kapsayan 220/8. maddesi uyarınca ayrı ayrı 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep olunur'' ifadelerine yer verdi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

-İKİNCİ DAVA-
Sanık Aysel Tuğluk hakkında aynı mahkemede, Diyarbakır'da 3 Eylül 2006 tarihinde İstasyon Meydanı'ndaki konuşmada ''terör örgütünün propagandasını'' yaptığı gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi. Bir önceki duruşmada mütalaasını sunan savcı, sanık Tuğluk ve DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu'nun Terörle Mücadele Kanunu'nun ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istemişti.



Bu haber 289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs