En Sıcak Konular

39 araç kundaklandı, sokaklar hala karanlık

25 Aralık 2007 17:47 tsi
Son günlerde İstanbulluların korkulu rüyası haline gelen otomobil kundaklamaları sürüyor. Dün gece de 5 araç daha kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi

Kundaklamaların yoğun olarak yaşandığı Kâğıthane'nin Gültepe semtinde endişeli bekleyiş sürerken üç aydır yanmayan cadde ışıklandırmaları semt halkının tepkisini çekiyor. Sokak lambalarının çalışmaması sebebi ile saat 21'den itibaren karanlığa gömülen Gültepe semtinde otomobilleri kundaklayanlar karanlıktan istifade ederek kolayca izini kaybettiriyor.

'Prestij cadde', belediyenin itibarını sarsıyor

Huzuru kaçan mahalleliler, bir an önce caddenin aydınlatılması için belediyenin gereken önlemleri almasını bekliyor. Yetkililer ise Yapı İşleri Müdürlüğü'nün 'prestij cadde yapımı' kapsamında söktüğü aydınlatma direklerinin değiştirilmesinin biraz daha zaman alacağını söylüyor.

Metro City ve Kanyon alışveriş merkezlerinin arka kısmında bulunan ve Gültepe'nin en işlek caddelerinden olan Talatpaşa sokaklarındaki direklere 3 aydan beri elektrik verilmiyor.

Geceleri sokakların karanlık olması hırsızların ekmeğine yağ sürüyor. Bunun yanında karanlığı fırsat bilen kapkaççılar, mahalle aralarında tetikte bekliyor. Semte uzun süredir elektrik verilmemesinin sebebi olarak da 'prestij cadde yapımı' kapsamında kaldırımların genişletilmesi gösteriliyor.

Karanlıkta kalan Talatpaşa sakinleri, geceleri sokağa çıkmaya cesaret edemediklerini belirtiyor. Esnafın saat 21.00'den sonra kepenk indirmesiyle sokak karanlığa bürünüyor.

Birbiri ardına gerçekleşen otomobil sabotajları mahalleliye korku dolu anlar yaşatmıştı. Talatpaşa'nın ara sokaklarında bir saat içerisinde 12 aracın kimliği belirsiz kişilerce kundaklanarak yakılması bu durumu yeniden gözler önüne serdi.

Bu olaydan sadece bir kaç gün sonra 10 aracın tekerlerkleri kesilerek kullanılamaz hale getirilmişti.

Zaman

 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    133,970 µs