En Sıcak Konular

İşte 5 günlük hava raporu

25 Aralık 2007 16:06 tsi
Türkiye’de, Perşembe günü batıda görülecek kısa süreli yağışların dışında bu hafta önemli bir yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. 5 günlük hava:

İç kesimler ve doğuda geceleri don, buzlanma ve sis devam edecek. Sıcaklık fazla değişmeyecek.

İstanbul’da bugün parçalı bulutlu ve puslu bir hava var. Yarın sis etkisini kaybedecek. Sıcaklık 10 dereceyi fazla geçmiyor. Perşembe gününden itibaren rüzgar sertleşecek, çok hafif yağmur olabilir. Ankara’da üç gün daha parçalı bulutlu ve puslu bir hava olacak. İzmir parçalı bulutlu, Perşembe günü yağmur bekleniyor. Adana’da güneşlı ve gündüzleri ılık bir hava var. Yarın İstanbul 10, Ankara 5, İzmir 14, Bursa 10, Adana 16, derece.

Marmara Bölgesi’nde bu iki gün hava parçalı bulutlu, bu gece de sis oluşacak, hava kirliliği artıyor. Perşembe gününden sonra hafif yağmur görülebilir ve aynı günlerde rüzgarın sert esmesi ile sıcaklık biraz düşecek. Bugün Edirne 6, Çanakkale ve Kocaeli 10 derece.

İç Anadolu bölgesinde yağış yok, hava açık olduğundan don oluşuyor. Ankara’dan Sivas’a kadar sabahları pus oluşmaya devam edecek. Öğle saatlerinde ise güneş görülebiliyor. Sıcaklık gece Sivas-Niğde arasında -8 dereceye kadar iniyor. Gündüz ise Konya 4, Eskişehir 5, Sivas 2 derece.

Ege’de rüzgar hafif, Kütahya- Afyon, Manisa ve İzmir körfezinde pus oluşuyor, hava kirliliği de arttı. Perşembe günü kıyılarda kısa süreli sağanak yağmur görülecek ve rüzgar da sertleşecek. Denizli 11, Muğla 10, Kütahya 7 derece.

Akdeniz Bölgesi’nde hava genel olarak güneşli ve ılık. Yarından itibaren Antalya çevrelerinde bulutlanma artacak, cuma günü hafif yağmur görülebilir.

Güneydoğu’da beklenen sis hava ulaşımını aksatabilir, geceleri sıcaklık -5 dereceye kadar iniyor. Bugün Antalya 17, Gaziantep 11 derece.

Doğu Anadolu’da yağışın olmayıp, gökyüzünün açık olması hafta boyu havanın çok soğuk olmasına neden olacak. Sıcaklık gece Erzurum’da -19 dereceye kadar düşüyor. Bölgede kuvvetli don ve buzlanma, sisle birlikte devam edecek. Gündüz ise Erzurum -6, Malatya 6, Van 2 derece.

Karadeniz Bölgesi’nde hava açık, yarından sonra hafif yağış olabilir. Sıcaklık 11 dereceyi geçmiyor. Gece sıcaklığı ise Bolu’da -4 dereceye kadar inecek ve buzlanma oluşuyor. Bugün Trabzon 10, Samsun 9, Bolu 6 derece.

Meteorolojik uyarı:
 
Sabah saatlerinde marmara ile yurdun iç kesimlerinde sis, trakya ile iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.
 

haber 7



Bu haber 1,052 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,113 µs