En Sıcak Konular

Erke dönengeci neden çok ciddi?

25 Aralık 2007 14:17 tsi
Erke dönengeci neden çok ciddi? Son dönemin en 'ilginç' konularından biri 'erke dönengeci!' Proje takibini emekli subayların yaptığı 'Erke dönengeci' hiç bir enerji girişi olmadan enerji üretmeyi tasarlayan bir motor çalışması. Tabi projenin kuramsal açıdan imkansız olması, pek ço

Eser Karakaş/ Star

"Erke dönengeç" çok ciddi!

İsimlerini birazdan yazacağım, toplumun çok yakından tanıdığı bir dizi üst düzey eski kamu görevlisinin katılımıyla 21 Kasım 2006 tarihinde Swiss Otel’de enerji kullanmadan enerji üreten bir makinanın tanıtım toplantısı yapılıyor ve bu muhteşem makinanın, tarihin akışını değiştirecek aletin buluş ve tasarımının tamamlandığı, 2007 senesinde de pazarlanacağı iddia ediliyor.

Enerji kullanmadan enerji üreten bir makinanın olamayacağını ilköğretim çocuklarının dahi bilmesine rağmen böyle bir tasarımın Swiss Otel’de, üstelik dikkatinizi çekerim, 2006 sonlarında tanıtımının yapılması en azından iki açıdan son derece önemli ve ciddi bir konu.

Üstelik, Mehmet Altan, Şahin Alpay ve bendenizin Mehtap TV’de bir buçuk seneye yaklaşan Akıl Defteri isimli programının ‘fikr-i takip’ bölümünde her hafta bu konunun akıbetini ısrarla dile getirmemiz bu yazıyı yazmaya da beni zorluyor.

***

Makinanın sunulduğu biçimiyle imkansızlığı o kadar açık ki, bu konunun saçmalığının bir gazete yazısı haline getirilmesini, dalga geçmek için dahi olsa, gereksiz buluyorum.

Ancak, yukarıda belirttiğim gibi iki konu bu mesele nedeniyle çok önemli hale gelebiliyor.

Birincisi, bu bilim ve mühendislik saçmalığının tanıtımına iki Genelkurmay eski Başkanı Sayın E. Org. Muhittin Fisunoğlu ve E. Org. İsmail Hakkı Karadayı, Harp Akademileri eski Komutanı E. Org. Necati Özgen, başka emekli paşalar, mesela Sayın Köksal Karabay ve Sayın Kemal Yavuz’un, 28 Şubat’ın meşhur Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Vural Savaş’ın, 22 Temmuz seçimleri öncesi Cumhuriyet mitinglerinin tertip komitesi üyelerinden gazeteci Sayın Tuncay Özkan’ın katılmış olmaları çok tuhaf değil mi?

Bu dehşet makinanın tanıtımını da Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı gibi çok önemli bir göreve kadar yükselmiş Sayın Çetin Uğural’ın yapmış olması ilginç.

Çok açık dile getirmek gerekiyor, şayet bu isimler bu sunuşu ciddi ciddi dinlemişler ve o ortamda bu saçmalığa karşı çıkmamışlar ve oraya davet edilmiş olmalarını protesto etmemişlerse, bu kişilerin çok ama çok üst düzey görevlere gelebildiği bir devletin, askerlerin çok sevdiği tabirle ‘beka’ şansının tehlikede olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Vural Savaş da ‘bu işin arkasında asker varsa fiyasko olmaz’ diyor.

En olumlu nokta ise Genelkurmay’ın resmi bir açıklamayla ‘bu işe yönelik ilgi ve bilgisinin olmadığını’ açıklaması.

***

Bu kadar komik bir konunun bu düzeyde sunuluyor, dinleniyor olması son aylarda ‘erke dönengeç’ kavramının bir askeri darbe parolası olduğu söylentilerini de gündeme getiriyor.

‘Erke dönengeç’ kavramını ortaya atanların makinanın ‘Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı’ bir makina olduğunu söylemesi de çok matrak.

Şayet bu söylentinin bir temeli varsa o zaman da savcıların neden harekete geçmediğini sormak bizlere düşüyor doğrusu.

Makinanın fizik anlamında bir saçmalık olduğu ortada ama diğer iki konu, yani bu kadar üst düzey kişinin bu saçmalığa ortak olması ya da bir parolanın söz konusu olması çok ciddi konular.



Bu haber 2,022 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,789 µs