En Sıcak Konular

Erdoğan'dan 'siviller hedef' cevabı

25 Aralık 2007 12:25 tsi
AK Parti Grubunda konuşan Başbakan Erdoğan, 'siviller vuruluyor' iddiasına yanıt verdi. Erdoğan, "Hedef tamammen terör örgütü PKK ve sığındığı kamplardır. " dedi ve ekledi:

Başbakan Erdoğan AK Parti Meclis Grup toplantısında partililere sesleniyor.

Sözlerini Kurban Bayramını kutlayarak başlayan Erdoğan, Ankara'nın Bala semtindeki depreme değindi ve burada yaşayanlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Erdoğan, Hristiyan vatandaşların Noel ve Hannuka bayramlarını da kutladı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye medeniyetler ittifakının sembolü haline gelmiştir. Böyle bayram günlerinde milletimizin hissiyatı bir kere daha artırmıştır. Birlik ve beraberlik ve yardımlaşma böyle günlerde en üst seviyeye çıkmaktadır. kadim değerlerimizin gelecek kuşaklara intikalini sağlamaktadır. Bu dünyayı çatışma ortamından kurtaracaktır.

Geçmişin büyük yanlışları bize ağır bedeller ödetmiştir. Milletimizin bazı fertleri soğuk savaş döneminin iki kutuplu tuzaklarına düşmüştür. Kizrli tuzakların kimin ekmeğine yağ sürdüğünden habersiz gençlerimiz ailelerine yüz çevirmiştir. Terörün milletimize yaşattığı acılara yeter dedik ve tezkereyi Meclis'ten büyük çoğunlukla geçirdik. Kimsenin bizim buna sessiz kalmamamızı isteme hakkı yoktur.

MUHALEFETİN TERÖRE KARŞI HÜKÜMETİN BİR ŞEY YAPMADIĞINI SÖYLEMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR. HAMASET YAPMAYIN. ÇÖZÜM ÜRETİN. bİZ ÇÖZÜMÜMÜZÜ ORTAYA KOYDUK. kOYMAYA DEVAM EDİYORUZ. iŞİMİZİ BİLİYORUZ. YAPILMNASI GEREKEN NEYSE ONLARI BİLİYORUZ. Biz tahrik eden değil problem çözen taraf olacağız. Terörle mücadelede muhalefetin söylemi ile bir yere varılamaz. Irak'ın ulusal birliğine olumsuz bakışımız sözkonusu olamaz. Terörle mücadele kardeş Irak halkının çıkarını da gözeterek hareket edeceğiz. Bu konuda siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik tüm ayrıntıları gözeterek hareket ettik. Biz uluslarası hukuku gözerterek bu işi çözeceğiz. Hedefimiz tamammen terör kamplarıdır. Asla sivil hedefler bizim hedefimiz haline gelmedi gelmeyecek.

Irak nezdindeki çabalarımızdan bugüne kadar sonuç almadık. Türkiye bütünlüğüne karşı saldırılara gerekli cevabı veriyor.

İstanbul'da yakılan 39 aracın sahiplerinin ne günahı var. Bu araçları yakan insanları bağışlamak olur mu? Benim vatandaşımın canına ve huzuruna kastedenlere güle güle diyemeyiz. Bunlar bizim görevimiz. biz bunları yapacağız.

Bizim için terörist neye hizmet ediyor olursa olsun teröristttir. Hain odaklar kardeşlik duygularımızı hedef oluyor. Teröristin kimliği dini etnik kökeni olmaz. terör örgütü en büyük zararı o bölgenin insanına veriyor. Güvensizlik iklimi nedeniyle o bölgeye yatırımlar istenilen düzeyde gitmiyor. Bölgedeki güvensizlik ortamını bizzat PKK istiyor. terör örgütü o bölgedeki vatandaşlarımın temsilcisi olmamıştır. Olamaz.

Aramızdaki kardeşlik huuku ebedidir. Şimdiye kadar hiç bir güç bu kardeşliği bozamamıştır, bozamayacaktır. Hakkari'den Edirne'ye bu vatan birdir.

Her kim Kuzey Irak'taki operasyonun bölgedeki sivil halka zarar verdiğini söylüyorsa yalan söylüyor. Bu kirli iddiaların arkasında terör örgütü PKK vardır. Bu operasyonlar bölge için huzur ve güveni sağlayacaktır. Her türlü hassasiyet gözetilerek yapılmaya devam edilecektir.

2008 yılında daha çok çalışacak kalkınma adına daha büyük adımlar atacağız. Bunun için gücümüz vardır. İstikrar ve güven ortamının sağlandığı Türkiye büyük atılımlar yapmaktadır.

Millettimizin desteğinin alınmadığı hiç bir şey başarıya ulaşamaz. Bu ekonomide de böyledir.

Uluslararası petrol fiyatları zirve yapmasına rağmen ekonomimiz ayakta durmasını bildi. Bir yerel seçim, bir genel seçim, bir referandum ve bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşamamıza rağmen istikrar bozulmadı.

İhtiyatlı para politikaları devam edecek. 2008 yılında büyümenin yüzde 5.5 olmasını bekliyoruz. cari açığın yüzde 8 civarında olmasını bekliyoruz. Yapısal reformlar konusunda kararlılığımız devam edecek. Türkiye her alanda tarihi rekorlarına yenilerini eklemeye devam edecek. 2008 yılının milletimize hayırlı olmasını diliyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.

HABER 7
 



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,849 µs