En Sıcak Konular

Ahmet Hakan'a ATV Vetosu

25 Aralık 2007 11:37 tsi
Ali Kırca 2008 başında ayrılıyor. Ahmet Hakan'ın ATV'nin yeni Anchorman'ı olacağı konuşuluyordu ama patronajdan Hakan'a veto geldi. İşte sebebi ve ayrıntılar.

Sina Koloğlu/Milliyet

Anchorman kim olacak?
ATV'nin yeni patronu Adem Gürses ana haber bülteni için kafasında "isimlerin olduğunu" söylerken, bu mevkiiye gelecek olan ismin "erkek" olacağı sinyalini verdi. Ahmat Hakan isminin dünüşülmediği konusunda bir açıklama da yaptığının altını çizen Gürses, yayın politikasının "ATV gibi" devam edeceğini söyledi. Gürses, ATV'nin yeni kimlik kazanmaya ihtiyacı olmadığını söyledi. Sonuçta ticari bir müessese, birincilikler yaşamış bir kanal" derken aslında "Yayın politikası değişecek mi?" sorusunun da cevabını vermiş oldu. Adem Gürses özetle şöyle dedi; "ATV kanalı bu imajı ile para kazandı ve bu kanalı satın alanlar burayı ticari bir müessese olarak görmekteler. Önemli olan kârlılık. Bunu sağlayacak da var olan ATV imajı. Bunu değiştirmek akıl kârı değil."

Habere yakışmak
Böyle bir olay var. ATV'nin yeni yüzünün "habere yakışması" şart. Buna en güzel örnek Kenan Işık'tır. Bu isim Star'ın haber yüzü olunca bir çok insan "İyi fikir hiç aklımıza gelmemişti" diye düşünmüştü. Ama ekrana çıkınca beklendiği gibi olmadı. Bu başka bir olaydı.
O açıdan "habere yakışmak" çok önemli. ATV'nin yeni yüzlerinden biri mesela neden Murat Birsel olmasın? Bu kanalda bir zamanlar haberin yüzü olmuş ve yadırganmamıştı! Ama işte yine de "editoryal baskı" bu kanalın üzerinde bir şüphe kılıcı olarak sallanacak!

Reytingi bol haber
İzlenme oranın ne kadar yüksek ise haber bülteni o kadar zengin haberle doluyor. Bu açıdan en şanslı kanal Kanal D.
Mesela pazar akşamı çok özel görüntüler vardı. Bu görüntüler başka kanallarda yoktu. Haber bülteni sürekli üstlerde olunca görüntü malzemesini elinde bulunduran tabii ki bu kanalı tercih ediyor.
Mesela operasyona katılıp PKK kamplarını vuran uçakların eğitim uçuşu görüntüleri vardı. Yani operasyona nasıl hazırlanıyor, uçağın silah mekanizması nasıl çalışıyor? Bu görüntüler bir ülkeden alınmıştı. Nasıl alınmıştı?



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,484 µs