F-16 sırları! | " /> F-16 sırları! | "/>

En Sıcak Konular

ASELSAN ölümlerinde F-16 sırları!

25 Aralık 2007 09:48 tsi
ASELSAN ölümlerinde F-16 sırları! İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki 3 uzmanın Aselsan mühendislerinden Hüseyin Başbilen'in kuşkulu ölümü için “cinayet” demesi üzerine avukatlar soruşturmanın genişletilmesi için mahkemeye başvurma kararı aldı. Ölen mühendislerin üzerinde çalıştı

Esrarengiz bir biçimde peşpeşe “intihar” eden üç Aselsan mühendisinden Hüseyin Başbilen'in intiharıyla ilgili olarak 10 kişilik İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurulu'ndaki 3 üyenin “cinayet olabilir” demesi üzerine Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin soruşturmayı genişletme kararı alabileceği belirtiliyor.

Başbilen'in avukatları “Kuşkularımıza uzmanlar da hak verdi. Mahkemeden soruşturmanın genişletilmesini isteyeceğiz” dediler.

PARMAKLARDA NİYE KAN YOK?

Ankara Adli Tıp heyeti oybirliğiyle “intihar” derken, Başbilen'de onlarca kesik olmasına karşın el ve parmaklarında kan izi bulunmamasından kuşkulan savcılık İstanbul Adli Tıp'tan da rapor istedi. İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun son raporu üzerine cinayet soruşturması başlatılabileceği belirtiliyor.

F-16'LARIN SIRRINI ÇÖZECEKLERDİ

Aselsan'daki “intiharlar” 7 Ağustos 2006, 16 Ocak ve 26 Ocak 2007'de yaşandı. Mühendislerin ASELSAN'da ABD'nin Türkiye'ye vermediği F-16 tanıma şifreleri ve çözülmesini istemediği yazılımlar üzerinde çalıştıkları belirtiliyordu.  
İNTİHAR MEKTUBUNU KİM YAZDI?


Polisin ve jandarmanın yaptığı ilk incelemede, Başbilen'in cebindeki intihar mektubunun, o gün işyerine gitmediği halde ofisindeki bilgisayarında yazıldığı da ortaya çıkmıştı. Cinayet soruşturması yapıldığı taktirde bu ilginç durumun da açığa kavuşması bekleniyor.

Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi hakem konumundaki İstanbul Adli Tıp'ı görevlendirmesi ise ailenin itirazı ve “soruşturma derinleştikçe farklı delillerin” ortaya çıktığı kanaati nedeniyle oldu.

Ailesi de intihara inanmıyor

Başbilen'in hacda bulunan ailesi de çocuklarının cinayete kurban gittiğini öne sürerek, adli makamlara itirazda bulundu. Diğer iki mühendis Evrim Yançeken (26) ve Halim Ünsem Ünal'ın (31) ölüm biçimleri de intihar olarak nitelendirilmişti.

Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,804 µs