En Sıcak Konular

Sarko'nun balayı bitti!

25 Aralık 2007 09:48 tsi
Sarko'nun balayı bitti! Büyük zaferle iktidara gelen Sarkozy'nin balayı bitti! Krizin nedeni, ülkedeki evsizler. Polis zoruyla toplanan evsizlere yapılan muameleye basın isyan etti. İskan Bakanlığı yetkilisinin de evsiz lojmanına yerleştiği ortaya çıktı ..

Evsizler başına iş açtı
Fransa'yı felç eden grevler, avukatlar ve öğrenci ayaklanmaları, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ziyaretine tepkiler.... Göreve geldiğinden bu yana krizlerden başını kaldıramayan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, tam şarkıcı sevgilisi Carla Bruni'yle ikinci balayına çıkarken, evsizler krizi patladı. Çoğunluğu göçmenlerden oluşan ve aralarında Türklerin de bulunduğu 1 milyondan fazla kişinin kalacak yeri olmadığı Fransa'da, evsizlerle ilgili skandallar çıktı.

DİPLOMAT İSTİFA ETTİ
İlk önce İskan Bakanı Christine Boutin, Don Kişot Yardım Derneği'nin evsizlere dağıttığı çadırları söktürdü. Başkent Paris'in ortasından geçen nehrin kıyısına yerleşen evsizlerin polis zoruyla götürülmeleri, halkın tepkisine yol açtı. Boutin, "Size çadır kuracak arazi tesis ettik, kentin görüntüsünü bozmayın" açıklamasıyla daha da kızdırdı. İnsan hakları dernekleri bu muameleyi kınayan eylemler yaptı. Tartışmalar dinmeden bu kez de Bakan Boutin'in sağ kolu Jean Paul Bolufer'in Paris'te evsizler için yapılan bir dairede çok ucuza kaldığı ortaya çıktı. Olay üzerine Bolufer istifa etti. Boutin "Haberim yoktu. Sorumluluğumun bilincindeyim" dedi.

BASIN: AÇIKLAYIN
Ancak bu açıklamalar da skandalı dindirmedi. Basın, siyasilerin kirli çamaşırlarının ortaya dökülmesini isteyerek bu şekilde evleri kullanan başka siyasilerin açıklanmasını istedi. Bir belediye başkanını da örnek gösterdi. Yerleşim Hakkı Derneği, geçtiğimiz ay Sarkozy'den evsizlerin uygun evlere yerleştirilmesi için söz aldıklarını hatırlattı. Sokaklarda yatan evsizler, basına "Sarkozy sözünü tut" açıklaması yaptı.

Güzel yıldız aracı oldu
PARİS'TE 374 evsiz aileye bir çatı bulmaya çalışan Yerleşim Hakkı Derneği (DAL), Sarkozy'den söz almak için ünlü oyuncu Carole Bouquet'yi aracı yaptı. Sarkozy'nin daha önce adı Bouquet'yle aşk dedikodularına da karışmıştı. İkilinin arasının iyi olmasından faydalanan dernek de sözcülüğünü yapan güzel yıldız aracılığıyla geçtiğimiz ay televizyonda ev sözü almayı başarmıştı.

Belediye başkanı hedefte
İSKAN Bakanı Boutin'in yardımcısının istifasının ardından sıra eski Belfort Belediye Başkanı Jean Pierre Chevenement'a geldi... Le Canard Enchaine dergisi, eski başkanın da evsizler için yapılan 2 villayı sudan ucuza "kapattığını" yazdı. 600 metrekarelik villaların aslında "kötü koşullarda yaşayan ve yerleşecek yeri olmayanlar" için yapıldığını da hatırlattı. Hakkındaki iddiaları reddeden Chevenement ise, "Ben gelirimin yüzde 25'ini hükümete veriyorum. Burada kalmamda yasadışı bir şey yok. Devlet hizmeti için kullanıyorum" açıklaması yaptı. Liberation gazetesi ise bu skandalların araştırılmasını isteyerek, "Eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'a kadar uzanan pek çok siyasi karışmış olabilir" dedi.

sabah



Bu haber 229 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,829 µs