En Sıcak Konular

Barzani ailesi Türk mü?

25 Aralık 2007 08:31 tsi
Barzani ailesi Türk mü?
Osmaniye'nin kayıp Kınık kentini bulma çalışmaları sayesinde yöredeki aşiret ve ailelerin köken bilgilerine ulaşan Cezmi Yurtsever, bugün açacağı sergide ünlülerin tarihi kökenlerini açıklayacağını da belirtti. Yurtsever, Barzani ailesi ile ilgili çarpıc

Tarihçi Cezmi Yurtsever yarın Osmaniye'de açacağı sergide ünlülerin tarihi kökenlerini açıklayacağını söyledi.

Kınık şehrini bulma çalışmaları sonrasında ulaştığı ilginç bilgi ve belgeleri yarın Cumhuriyet Meydanı'nda bir sergi ile kamuoyuyla paylaşacağını aktaran Yurtsever, ayrıca Barzani ailesi ile ilgili çarpıcı bir dosyayanın elindi olduğunu ileri sürdü.

Serginin açılacağı meydanda bir basın toplantısı düzenleyen tarihçi Cezmi Yurtsever "Çukurova'nın Soyağacı" adlı sergide çarpıcı bilgi ve belgeleri açıklayacağını dile getirdi.

Osmaniye'nin kayıp Kınık kentini bulma çalışmaları sayesinde yöredeki aşiret ve ailelerin köken bilgilerine ulaşıldığını, soy ağacı sergisinde 1909 Adana iç savaşında Çukurova kentlerine yıkım getiren Ermeni Papaz Muşeg'in hakkında da bilgiler verileceğini belirten Yurtsever, "Devlet Bahçeli, Yaşar Kemal, Hülya Avşar, Murat Belge, Necmettin Erbakan, Yusuf Halaçoğlu gibi ünlülerin ve Barzani ailesinin köken bilgilerine de yer vereceğim. Amacım insanları kökenlerinden dolayı suçlayan, ayrı etnik kimlik vererek toplumsal ayrışmaya siyasi destek veren Batı emperyalizminin bakış açısına derin tarihi sorgulama yaparak kamuoyunu bilgilendirmek." dedi.

25-29 Aralık tarihleri arasında açık kalacak olan sergiye ilgi duyan herkesi davet ettiğini belirten Yurtsever, bu sergiyi ise 1909 yılında Ermeni katliamlarına karşı duran Osmaniye Valisi Mehmet Asaf Bey'in anısına açtığını kaydetti.

Çalışmaları esnasında Türkiye'de ilk kez 1909 yılında Adana'da yaşanan iç savaşın sorumlusu Papaz Muşeg Mesrobyan'm özel fotoğraf ve belgelerine de ulaştığını ileri süren Yurtsever, "Hınçak Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Muşeg, 1906 yılında Adana Ermeni Kilisesi'ne Piskopos olarak atandı. Silahlı örgüt kurdu. Nisan 1909 yılında Adana'da 2 Türk'ün öldürülmesi olayını büyüterek iç savaşı bütün Çukurova'ya yaydı. Osmaniye'nin Soy Ağacı fotoğraf belge ve kitap sergisini Mehmet Asaf Bey'in hatırasına açıyorum." diye konuştu.

haber7



Bu haber 999 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,551 µs