En Sıcak Konular

KKTC Başbakanı'ndan AB'ye prim vermeyin çağrısı

24 Aralık 2007 22:54 tsi
KKTC Başbakanı'ndan AB'ye prim vermeyin çağrısı KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, AB'ye "Bağnaz Rum idarecilerin çığlıklarına prim vermeyin" çağrısı yaptı.

Soyer, KKTC Bakanlar Kurulu toplantısına girerken yaptığı açıklamada, "ekonomik kaynaklarını Kıbrıslı Türkler ile paylaşmak zorunda kalacakları için Kıbrıs Rum halkına Annan Planı referandumunda 'hayır' deme çağrısı yapanların, bugün Kıbrıs Türk halkının AB standartlarına yükseltilmesini sağlayacak sürece de karşı çıktıklarını" söyledi.

Başbakan Soyer, Kıbrıs Türk halkının 24 Nisan 2004 referandumundan sonra hızlı ekonomik gelişmeyle dünden daha iyi konuma geldiğini belirterek, ekonomiyi daha da ilerletip, çözümü kolaylaştırıp çözümde eşit taraf olmak için Kıbrıs Türk halkını AB standartlarına uyumlaştırma girişimlerine de Rumlar'ın "hayır" dediğine işaret etti.

Soyer, "Maksatları AB kültürünün dışında çözüm sürecini tıkama ve Kıbrıs Türk halkını sürekli hakimiyet altına alma çabasıdır" dedi. Soyer, Rumlar'a şu çağrıyı yaptı:

"AB üyesi olarak AB kültürüne gelsinler. Paylaşmaya ve eşitlik temelinde varlıkların karşılıklı kabulü temelinde bu konuda karşılıklı girişim yapma kültürüne gelsinler. Bizi kimse AB ve çözüm yolumuzdan geri döndüremeyecektir. Bunda AB'nin de diğer kesimlerin de yükümlülükleri vardır. Bağnaz Güney Kıbrıs idarecilerinin çığlık çığlığa bağırmalarına kimse prim vermemelidir. Biz sözümüzün arkasındayız ve çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

aktifhaber



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,684 µs