En Sıcak Konular

CHP'li Başkanın yalakalık cevabı

24 Aralık 2007 22:34 tsi
Kandemir, kendisini 'Yalakalıkla' suçlayan Baykal hakkında açacağı 1 YTL'lik sembolik tazminat davasından vazgeçti.

Kandemir, partiden de istifa etmeyi düşünmediğini belirtti.

CHP Alanya İlçe Başkanı Kandemir, bayramın ikinci günü Antalya'da düzenlenen bayramlaşma programında Genel Başkanı Deniz Baykal'a parti meclisinin yüzde 25'inin tabandan insanlardan oluşturulması yönünde talepte bulunmuş, ancak Baykal tarafından 'Yalakalıkla' suçlanmıştı.

Kandemir, bunun üzerine Baykal hakkında 1 YTL'lik sembolik dava açacağını. Önceki gün yapmış olduğu açıklamada da bu kararından asla vazgeçmeyeceğini belirtmişti. Kandemir, bugün yaptığı basın açıklamasında ise geri adım atarak Baykal hakkında açacağı davadan vazgeçtiğini duyurdu.

Yüzde 25'in tabandan seçilmesi talebini sadece kendisinin isteği olmadığını aktaran Kandemir, "Bayramın ikinci günü daha sonra anlayabildiğimiz karşılıklı yanlış anlaşılmaklardan dolayı yaşanmasını hiç istemediğimiz üzücü bir olay meydana gelmiştir.

Genel başkanımızın sarf ettiği cümlelerin yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızla irdelenmesi ve yorumlanması neticesinde genel başkanımızın yaptığı açıklamalarla tepkinin bana değil, beni ve yönetim kurulumu kullanmaya çalışan birilerine yönelik olduğu sonucuna varılmıştır. Çünkü bizim genel başkana ilettiğimiz parti meclisinin yüzde 25'inin tabandan gelen insanlardan seçilmesi talebi bizim tabanımızın bizden istediği bir talepti." dedi.

Kandemir, bu olayın ulusal basında yer almasının, parti ailesi içinde kalması gereken olayı kamuoyuna mal ettiğini aktardı. "Benim bizzat yaptığım açıklamalarla Baykal'ın sözlerine tepki olarak dava açacaktım." diyen Kandemir, "Bu suçlamaları reddetmek için tazminat davası açacağımı beyan etmiştim. Ancak daha sonra genel başkanımızın açıklamaları beni ikna etti ve CHP içinde böyle yakışıksız bir duruma gerek olmadığı kanısına vardırdı. Davamdan vazgeçtim." şeklinde konuştu.

aktifhaber



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,467 µs